Benjamin Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Benjamin saksı çiçeği, ev, ofis, iş yerleri gibi yaşam alanlarımızı süsleyen ve huzur veren bir saksı bitkisidir. Küçük ve güzel görünümlü yapraklarıyla bulunduğu ortama hoş bir hava katar. Peki, Benjamin saksı çiçeğinin bakımı nasıl yapılmalıdır? Detaylar haberimizde…

23.01.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-09:14)

Gövdesi burgulu ve örgülü çeşitleri olan Benjamin çiçeği küçük yaprakları koyu yeşil, açık yeşil ve yeşil beyaz yapraklı da olabiliyor. Bakımı kolay olduğu için çok sık tercih edilen bir çiçektir.

BENJAMİN ÇİÇEĞİ BAKIMI 

Benjamin çiçeği, bol ışık sever ama direkt güneş ışığına da maruz bırakılmamalıdır. Dolaylı yollardan ışık alan ortamlarda yetiştirilmelidir. Yaz mevsiminde haftada üç kere, kışın ise haftada bir kere saksının üstünden sulanmalıdır. Sulama esnasında kullanılan su kabının ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su saksının dibinde en fazla bir gün kalmalıdır. Daha sonra biriken su dökülmelidir. Böylelikle bitkinin toprağında koku ve haşerelerin oluşmasına engel olunur. Bulunduğu ortamda hava akımı olmamasına dikkat edilmelidir. Sıcaklık değişimlerinden etkilenmemesi için toprağı değiştirilirken en ideal dönem ilkbahar olacaktır. Saksı ve toprak değiştirmenin püf noktası, çok amaçlı çiçek toprağı kullanılmasıdır. Budama dallanmayı arttırdığı için, mevsim geçişlerinde mutlaka budamalar yapılmalıdır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal