Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Evinize, ofisinize renk, huzur ve mutluluk taşıyan, her haliyle neşe saçan barış çiçeği bakımı nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde…

15.01.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-16:01)

Halk arasında yelken çiçeği olarak da anılan barış çiçeğinin bakımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için bir araya getirdik.

BARIŞ ÇİÇEĞİ BAKIMI

Parlak yeşil renkli geniş, uzun yaprakları ve dimdik gövdesinin en uç kısmında kendini gösteren beyaz zarif çiçekleriyle hemen tanınabilen bu bitki, doğrudan güneş ışığına maruz kalmayı sevmez. Yetişmesi için en ideal ortam aydınlık ortamlardır. Kendisi için en uygun sıcaklık 10 ila 28 derece arasında değişir. Mineral bakımından zengin topraklarda çok daha verimli bir şekilde yetişir. Bu nedenle torf ve lif bakımından zengin topraklar temin etmelisiniz. Toprakları sürekli nemli tutulması gerektiği için yaz aylarında daha sık, kış aylarında ise haftada 1-2 kez olacak şekilde sulama yapılabilir. Barış çiçeği yer değiştirmeyi sevmez, bu nedenle 2-3 yılda bir saksısını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Kökleri oldukça hassas olan bu bitkinin saksı değişimini yapacağınız zaman halihazırda kullandığınız saksının yalnızca bir numara büyüğü bir saksıyı seçmeniz yeterli olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal