Bebeklerde 3 Gün Kuralı

Bebeklerde 3 gün kuralı ek gıdaya geçiş dönemi ile ilgilidir. Bebeğiniz hala anne sütü ile beslenir ancak yavaş yavaş ek gıda alımına da başlanır.

03.07.2020-13:18 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-13:17) Bebeklerde 3 Gün Kuralı

Bu noktada önemli olan unsurlardan biri de bunun ek gıda olduğunu unutmamanız! Yani aşırı ve doyurucu olacak şekilde vermeniz gerekmiyor.

Bebeklerde 3 Gün Kuralı Nedir?

Bebeklerde 3 gün kuralı ne demek? ; bebeklerde 3 gün kuralı olarak tabir edilen durum bebeğinizin hangi yiyeceklere alerjik reaksiyon gösterdiğini tespit etmek için ek gıdaya geçiş döneminde beklenmesi gereken süreçtir.

Bebeğinizin ek gıda alımına başlarken bazı yiyeceklere alerjik reaksiyon gösterme olasılığı bulunur. Bebeğinize ek gıda vermeye başladığınızda 3 gün bekleyerek herhangi bir reaksiyon oluşturup oluşturmadığını gözlemleyebilir, tespit edebilirsiniz.

3 gün kuralı ile bebeğinizin hangi yiyeceklere daha çok ilgi gösterdiğini, hangilerini sevdiğini de anlayabilirsiniz. 3 gün bekleme kuralı ile bebeğine en uygun beslenme programını hazırlamanız mümkündür.

3 Gün Kuralını Uygulama Yöntemi Nedir?

Bebeklerde 3 gün kuralı için uygulama yöntemi şu şekildedir:

• Ek gıdaya başlattığınız bebeğinize başka bir gıda vermeden önce 3 gün beklemelisiniz

• Bebeğinize bu dönemde anne sütü veya formül mama vermeye devam edin

• Bebeğinize birkaç kaşık ek gıda yeterli olacaktır

• 3 gün boyunca bebeğin vücudunda kızarıklık, kabartılar meydana geldi mi kontrol etmelisiniz

• Kusma, ishal, gaz sancısı, mide ağrısı gibi sorunlar varsa bunları gözlemlemelisiniz

• Belirtilerden biri veya birkaçı varsa bu gıdayı kesmelisiniz

3 gün kuralı içinde bebeğinizde olumsuz reaksiyon gösteren ek gıdayı kestiniz. 3 hafta sonra yeniden az miktarda bu yiyeceği bebeğinize yedirin. Tekrar aynı durumlar meydana geliyorsa bebeğinizin beslenme programında bu yiyeceği bulundurmamalısınız.

Bebeklerde 3 gün bekleme kuralının önemi aynı zamanda bebeğinizin yiyecekleri, tatları öğrenmeye; onları tanımaya başlamasıdır. Bu süreçte siz de bebeğin hangi besinlere nasıl tepki verdiğiniz öğrenirsiniz. Buna göre ek gıdaları gruplara ayırabilir; bazılarını birlikte bir kısmını ise ayrı ayrı bebeğinize verebilirsiniz.

3 Gün Kuralı Ne Kadar Uygulanır?

Bebeklerde 3 gün kuralı bebeğiniz için bir süre uygulanması gereken bir kriterdir. Bebeğiniz ek gıdalara yeni geçmiştir ve beslenme düzeninin oturması için belirli bir süre gözlem yapmanız gerekiyor.

Yeni bir gıda denediğinizde her zaman için bu kuralı uygulamakta fayda bulunur. Özellikle bebeğiniz 6 -10 aylık arasındaki dönemdeyse daha dikkatli olmalı, 3 gün kuralını ihmal etmemelisiniz.

Alerjik bebeklerde uygulama 12 aya kadar uzayabilir; bebeğinizin daha fazla yiyeceğe alerjisi olabilir veya bir besine ciddi reaksiyon gösterebilir. Özellikle de ailenizde alerji sorunu yaşayan kişiler varsa önlem amaçlı olarak 3 gün kuralını bebeğiniz 12 aylık oluncaya kadar uygulayabilirsiniz.

Bu durumda yalnızca kendi kendinize ilerlemeyin; doktorunuzla da sık sık iletişim halinde kalmanız önem taşır. Bebekte alerjik bir reaksiyon varsa mutlaka doktorunuza danışın. Bebeğiniz bir besine anında veya birkaç gün içinde alerjik reaksiyon gösterebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal