Barbunyayı Uzun Zaman Saklamanın Yöntemleri

Ayıkladığınız barbunyaları uzun süre muhafaza mı etmek istiyorsunuz? En nefis tariflerin ana malzemesi barbunyayı sağlıkla ve bozulmadan saklamak için gelin bu yöntemlere birlikte bakalım.

07.10.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-11:00)

En nefis yemeklerin vazgeçilmez malzemesi barbunyayı uzun ömürlü olması için nasıl saklamak gerekir? Barbunya sevenlerin işine yarayacak bu yöntemler ile siz de güvenle barbunyayı saklayabilirsiniz.

DONDURUCUDA SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Satın aldığınız ya da kendi ellerinizle topladığınız barbunyanın kabuklarını temizledikten sonra bol suyun içinde yıkayın. Yıkanan barbunyaları süzgece koyup fazla suyunu süzdürün. Suyu süzülünce günlük kullanacağınız miktarını dikkate alarak saklama poşetlerine yerleştirin. Barbunyaları poşete paylaştırdıktan sonra poşetlerin havasını indirin. Hava ile temasa geçen gıdalar daha kısa zamanda bozulur. Dondurucuya koyduğunuz herşeyin havasını almanız gerektiğini unutmayın.

Poşetlerin havasını alıp sonra ağızlarını güzelce kapatın. Her poşete paketleme tarihini yazarak bir etiket yapıştırın.  Hazırlanan barbunya poşetlerini artık dondurucuya koyabilirisniz. Aynı tür gıdaların olduğu paketleri aynı yere koyarsanız dondurucunuzun daha düzgün olmasını sağlarsınız.

Son Dakika Kadın haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal