Ayran Aşı Çorbası Nasıl Yapılır? Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Sofraların vazgeçilmezi çorbalar arasında en sevilenlerden olan Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbası yaparken nelere dikkat etmek gerekir? İftar ve sahurda afiyetle ikram edeceğiniz ayran aşı çorbası tarifini sizler için derledik.

10.05.2019-16:07 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-17:03)

Ramazan'ın ailece oturulan sofralarında en güzel çorba tariflerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Damakları şenlendirecek ayran aşı çorbası nasıl yapılır sizler için derledik.

AYRAN AŞI ÇORBA TARİFİ

Malzemeler; 1 su bardağı buğday, 1 su bardağı nohut, 250 gram süzme yoğurt, 250 gram yoğurt, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı dereotu.

Yapılış aşaması; 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içine dökün, üzerine su ekleyerek pişirmeye başlayın. Pişen buğdayları ocaktan indirin ve süzdürün. Büyük bir karıştırma kabının içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu koyup çırpın. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı dad ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuzu da ekleyerek karıştırın. Üstüne 1 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını ayarlayın. Sonrasında dereotunu da koyarak iyice karıştırın. Çorbanızı 1 saat buzdolabında beklettikten sonra iftar sofralarınızda ikram edebilirisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal