Armut Kurabiye Nasıl Yapılır? Armut Kurabiye Tarifi

Çay keyfinizin yanında afiyetle yenebilecek kurabiyeye kim hayır diyebilir! Armut şekli verilerek yapılan enfes kurabiye tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tadına doyulmayan armut kurabiye, sevdiklerinizle keyifli bir hafta sonu geçirirken mis gibi kokusuyla eşlik edecek.

20.04.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-08:45) Armut Kurabiye Nasıl Yapılır? Armut Kurabiye Tarifi

Haftasonunu evde ailenizle geçirmek istiyorsanız onları kurabiye yaparak mutlu edebilirsiniz. Tadına doyamayacağınız armut kurabiye tarifini sizde evde kolay bir şekilde deneyebilirsiniz.

ARMUT KURABİYE TARİFİ

Malzemeler; 125 gram tereyağı veya margarin, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 adet yumurt sarısı, 20 adet ıspanak yaprağı, 1 paket vanilin, 2,5 su bardağı un, 12 adet karanfil.

Yapılış aşaması; Ispanak püresi için; 20 dal ıspanağı iyice yıkayın ve üstüne geçecek kadar su koyup, ocağın altını açın. Ispanaklar yumuşayınca suyunu süzün ve soğumak için bırakın.

Soğuduktan sonra el blenderi ile  ya da bir tel süzgeçten geçirerek, püre haline getirin. Margarin (veya tereyağı), yumurta sarısı ve pudra şekerini derince bir kaseye alıp, mikserle köpürene kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri ve ıspanak püresini ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Bu hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle armut şekli verdikten sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine sıralayın. Üstlerine sap biçiminde olması için karanfilleri batırın ve daha önce ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servise hazır. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal