Mersin Usulü Tantuni Nasıl Yapılır? Tantuni Tarifi

Dışarda yemeyi sevdiğimiz yemeklerden olan tantuniyi evde yapmaya ne dersiniz? Güvenilir etinizle ve kolay malzemelerle evde yapacağınız Mersin usulü tantuni kebap damaklarınızı şenlendirecek. İşte Mersin tantuni tarifi...

19.04.2019-18:25 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-18:11) Mersin Usulü Tantuni Nasıl Yapılır? Tantuni Tarifi

Evde yapmaktan keyif alacağınız en sevilen et yemeği atıştırmalıklarından olan Mersin'e ait bu lezzeti ve tadına doyum olmayan eşsiz tarifini evde deneyimlemeye ne dersiniz? Evde tantuni nasıl yapılır? İşte evde tantuni tarifi... 

MERSİN TANTUNİ TARİFİ

Malzemeler; 300 gram dana antrikot, 1 adet orta boy kuru soğan, 2 adet küçük boy domates, 2 adet orta boy yeşil biber, 2 yemek kaşığı pamuk yağı, 1/4 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı sumak, 1/4 demet maydanoz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1,5 su bardağı su, 1 adet beyaz ekmek, 1/2 adet orta boy limon, 10 adet küçük biber turşusu yeterli olacaktır. 

NASIL YAPILIR?

Yapılış aşaması; 300 gram dana antrikotu varsa fazla yağlı tarafını temizleyip küp küp doğrayın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın. Wok ya da sac tavayı ateşte kızdırın. 2 yemek kaşığı pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ekleyin.

1 çay kaşığı kırmızı toz biber ile beraber karıştırdığınız 1 su bardağı suyu etlerin üzerine ara ara boşaltın. Etler suyu çektikten sonra ortadan kesip çekirdeklerini çıkardığınız 2 adet yeşil biberi de sac tavaya alın ve kavurun.

Biberler de kavrulduktan sonra servis edeceğiniz lavaş ve sandviç ekmeğini etlerin üzerine bastırın, yağını alın. Doğranmış ve kabukları soyulmuş 2 adet domatesi de ekledikten sonra aralarda karıştırarak kısa bir süre daha pişirme işlemine devam edin. Pişen tantuniyi sandviç ekmeği ve lavaşın içerisine yerleştirin, sumaklı soğanı da ilave ettikten sonra isterseniz limon sıkarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal