MasterChef Tantuni Nasıl Yapılır?

TV8'in sevilen programı MasterChef'te yarışmacılardan tantuni yapılması istendi. Peki, MasterChef Tantuni nasıl yapılır? Tantuni tarifi ve malzemeleri neler?

31.01.2019-11:02 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-09:38) MasterChef Tantuni Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilerek takip edilen yarışmalarından MasterChef'te yapılan tantuni yemeği tarifi izleyiciler tarafından merak edilip araştırılıyor. Mersin yöresinin güzel lezzetlerinden birisi olarak kabul edilen tantuni tarifi ve malzemeleri araştırma konusu olmuş durumda. Peki, MasterChef tantuni nasıl yapılır?

TANTUNİ NASIL YAPILIR?

Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'te bugün yarışmacılardan tantuni yapılması talep edildi. Yarışmanın ardından tantuni tarifi ve malzemeleri merak edilip araştırılıyor. Hem çok lezzetli hem de pratik olan bu lezzetin tarifini veriyoruz. İşte tantuni tarifi.

TANTUNİ MALZEMELERİ NELER?

-600 g dana eti 

-1 su bardağı sıcak su 

-1 adet kuru soğan (İsteğe göre) 

-Lavaş 

-Yarım demet maydanoz 

-2 orta boy domates 

-1 çay bardağı sıvı yağ 

-Baharatlar: Tuz, sumak ve kırmızı toz biber.

TANTUNİ TARİFİ

İlk olarak dana etini küçük parçalar halinde doğrayıp haşlayalım. Diğer yandan da sebzelerimizi ve maydanozlarımızı doğrayalım. Eğer soğanlı olarak yapacaksak kuru soğanı ince ve uzunca bir şekilde doğrayalım. Ardından da bir kap içerisinde doğramış olduğumuz soğan ve maydanozu karıştırıp, göz kararı bir biçimde sumak ilave edelim. Bu aşamada haşlanan etlerimizi kenara alalım. Sacımızın içine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 su bardağı su ilave edelim.

Ardından haşlanmış olan etlerimizi ekleyip göz kararı diğer baharatlarımızı bir - iki tur kadar karıştıralım. Saca lavaşlarımızı tek tek sıralı bir şekilde kapatıp ekmeklerimizi yağlayalım. Yağlanmış olan lavaşlarımızı tabaklara koyup önce kenarda duran domates ve soğan, maydanoz, sumak karışımından yayalım. Üstüne pişen etlerden ekleyelim ve dürümlerimizi sıkı bir şekilde saralım. Tüm etleri paylaştırılmasının ardından dürümlerimizi saca ekleyip önlü arkalı sacın yağı ile hafif bir şekilde kızartalım. Afiyet olsun.

TANTUNİ NEREDEN GELDİ?

Mersin ilimiz tantunisi ile meşhurdur. Tantunisi sayesinde yıllardır turist de çekmektedir. Dürümle birlikte sunum işlemi yapılan tantuni ek olarak Hatay'da da yapılmaktadır. Mersin tantunisinin tadı ile Hatay tantunisinin tatlarının farklılıkları vardır. Mesela Mersin'in tantunisi ince doğranmış kırmızı etten yapılırken Hatay'ın tantunisi satır kıymasından yapılır.

Etin kılıç ve kalkan ile dövülme işlemi çok eski tarihlere kadar gitmektedir. Yörük kültürü bu konuda usta olarak kabul edilmektedir. Arap seyyarların getirmiş olduğu bir yiyecek olabileceği de tarih kitaplarında yer almaktadır. 1980'li dönemlerin ardından halk arasında yaygınlaşan tantuni günümüzde de halen sıklıkla tercih edilen bir yiyecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal