Adet Geciktirici İlaç Zararlı mı, Adet Geciktirici İlacın Yan Etkileri Neler?

Bazı sebeplerden dolayı adet olmayı geciktirmek isteyen kadınları sıklıkla başvurduğu yöntemlerin başında gelen Adet geciktirici ilaçlar hakkında; Adet geciktirici ilaç nasıl kullanılır? Adet geciktirici ilaç zararlı mı? Soruların cevapladık…

04.07.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 09.08.2021-12:16)

Özellikle yaz aylarında tatile çıkacak hanımların sıklıkla tercih ettiği adet geciktirici ilaçlar hakkında en çok merak edilen; Adet geciktirici ilaç nasıl kullanılır? Adet geciktirici ilaç zararlı mı? Adet geciktirici ilaç nasıl kullanılır? Sorularının cevaplarını sizin için haberimizde bir araya getirdik. 

ADET GECİKTİRİCİ İLAÇ ZARARLI MI?

Uzmanlara göre; adet geciktirici haplar çok sık kullanılmadığı takdirde bir zararı olmaz. Fakat ilaçlar vücudun doğal döngüsünü engellediği için sık kullanmamak gerekir. Örneğin yılda 2 kez kullanılmalıdır.

ADET GECİKTİRİCİ İLAÇ NASIL KULLANILMALI?

Adet geciktirici hap, adet kanamasının başlangıç tarihinden 3-4 gün önce kullanılmaya başlanmalıdır. Genellikle ilacı bıraktıktan 2-3 gün sonra kanamanın başladığı görülür. O döneme kadar doktorunuzun reçete ettiği ilacı günde 2 ya da günde 3 tane şeklinde almalsınız. Bu ilaçların değişik formları olduğundan doktorunuzun verdiği ilaca göre kullanım sayısı farklılık gösterebilir.

Adet geciktirici hapların asıl kullanım maksadı; beklenen adetin ertelenmesidir. Dışarıdan müdahale ederek, östrojen ve progesteronun azalması önlenirse, adet döngüsü daha sonraya ertelenebilir. Fakat bu erteleme işlemi çok uzun süreli olmamalı ve adet geciktirici haplar en fazla 10 güne kadar kullanılmalıdır. Daha uzun süre kullanılan adet geciktirici haplar kadında bazı yan etkileri ortaya çıkarabilir.

ADET GECİKTİRİCİ İLACIN YAN ETKİLERİ NELER? 

-Birçok ilaç gibi hormon içermesi nedeniyle adet geciktirici ilaçlarda da bazı istenmeyen etkiler görülebilir. Bu belirtilerin başında göğüste şişlik, dolgunluk ve adet miktarında görülen değişimdir. 

-Adet geciktirici ilacın yan etkileri geçicidir. Bir iki haftaya normal döngünüze geri dönebilirsiniz. 

-Adet geciktirici ilaçlar sonrası, lekelenme, damla damla kan gelme durumu olabilir. 

-Bulantı, kusma ve halsizlikte görülen başka yan etkiler arasında yer alabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal