Kabine Toplantısı Başladı!

14 günlük yasak gelecek mi? 14 Aralık 2020 Kabine toplantısı konuları ve kararları neler? Detaylar haberimizde

14.12.2020-10:40 - (Son Güncelleme: 14.12.2020-15:43) Kabine Toplantısı Başladı!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan kabine toplantısı, saat 15.25'te başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıda gündem, koronavirüs ve kira düzenlemesi hususları olacak.

Sokak yasaklarından aşı faaliyetlerine, eğitimden ekonomiye bütün başlıklar masaya yatırılacak.

Çin'den alınan aşıların uygulanacağı sürece ilişkin ayrıntılar da masaya yatırılacak. Yerli aşı faaliyetleri değerlendirilecek.

En son 30 Kasım'da bir toplantı gerçekleştiren kabine bugün tekrar bir araya gelecek. Son toplantıda hafta içi - hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamı genişletilmişti. Aynı zamanda 20 yaş altı ile 65 yaş üstüne toplu ulaşım araçlarında kullanma yasağı getirilmişti. Bugün düzenlenecek olan kabine toplantısında da yılbaşı, kovid-19 önlemleri ile yüz yüze eğitimle alakalı meselelerin değerlendirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek. Toplantının esas gündem maddesini son zamanlarda olduğu gibi kovid-19 salgınıyla mücadele faaliyetleri oluşturacak. Bu çerçevede başta son 2 haftadır uygulanan sınırlamaların pandeminin seyrine tesiri değerlendirilecek.

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Koronavirüs salgınıyla değerlendirmelerin masaya yatırılacağı kabine toplantısı bugün yapılacak. Geçen haftalardaki gibi Beştepe'de toplanacak kabinenin saat 15.25'te toplandı. Toplantı akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19.00'da kabine toplantısı ayrıntılarına ilişkin açıklama yapması öngörülüyor.

KORONAVİRÜS SALGININDA EK TEDBİR GELECEK Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son on dört günlük tabloyla alakalı kabineye geniş kapsamlı bir sunum yapacak. Koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde alınan önlemlerin vaka ve ölüm sayılarına tesiri, büyükşehirlerde görülen son durum ve yerli aşı faaliyetleri de kabinede bütün detaylarıyla masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Vaka sayısının hedefin altına düşmesiyle kısıtlamaları kaldıracağız” açıklaması ile gündeme gelen yasakların etkileri de il ve ilçe ölçeğinde değerlendirilecek.

Buna göre, ilave sınırlama verilip verilmeyeceğinin yanında bir takım yasakların esnetilmesi de kabinenin en kritik gündem maddeleri arasında olacak.

Alınan tüm tedbirlere rağmen vaka ile can kaybı sayıları artan şehirlere yönelik ilave tedbirlerin uygulamaya konabileceği de ifade ediliyor.

Sokağa çıkma sınırlamasının dört gün olarak uygulanması gündem olan yılbaşıyla alakalı kararın da pandeminin gelecek günlerdeki ilerleyişine bakılarak gelecek kabinede verilmesi öngörülüyor.

Kira meselesi de kabine toplantısında kesinleşecek. Çiftçi ile esnafı asla unutmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal