Kabine Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor: Masada Rusya-Ukrayna Savaşı ve ekonomi var

Kabine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün saat 15.30'da toplanacak. Kabinenin öncelikli gündemi ise Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Öne çıkacak başlıklardan bir diğeri ise ekonomi olacak.

15.03.2022-08:02 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-09:19) Kabine Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor: Masada Rusya-Ukrayna Savaşı ve ekonomi var

Kabine, Başkan Erdoğan'ın başkanlığında bugün Ankara'da toplanacak. Ukrayna'da yaşanan gelişmeler toplantının öncelikli gündem konusu olacak. Türkiye'nin diplomasi atağı sonucu yaşanan yoğun temaslar masada ele alınacak. Ekonomik gelişmeler de Kabine Toplantısı'nda değerlendirilecek konular arasında yer alıyor.

Kabinenin öncelikli gündemi Ukrayna olacak

Devam eden çatışmalar, kalıcı ateşkes çabaları, yoğun diplomasi trafiği Başkan Erdoğan başkanlığında toplanacak kabinenin öncelikli gündemi Ukrayna olacak. Kabine Toplantısı'nda, bölgedeki son durum değerlendirilecek.

Türkiye'nin girişimler neticesinde, Rusya ve Ukrayna Dışişleri bakanlarının ilk kez bir araya geldiği Antalya Diplomasi Forumu değerlendirmeye alınacak. Erdoğan ve bakanların mevkidaşları ile yürüttüğü yoğun diplomatik temaslar ele alınacak. 

Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik devam eden çalışmalar da toplantıda görüşülecek başlıklar arasında olacak. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Ekonomi Kabinenin gündeminde olacak

Kabine Toplantısı'nın gündeminde öne çıkacak başlıklardan biri de ekonomi. 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının Türkiye'ye etkileriyle ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapılacak. Alınacak olası tedbirlere ilişkin yol haritası konuşulacak. 

Kabine toplantısında yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları ve koronavirüs salgınına yönelik adımlar da değerlendirilecek. 

Millete Sesleniş

Başkan Erdoğan, toplantının ardından Millete Sesleniş konuşması yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal