Türk yine umut oldu! Ukrayna'da restoran işleten vatandaş, her gün yüzlerce yemek dağıtıyor

Rusya Ukrayna savaşından insanların aldığı hasar her geçen gün artarken ülkenin başkenti Kiev’i yaklaşık 2 milyon kişi terk ederken, kalan Ukraynalı vatandaşlar ise metrolarda ve çeşitli sığınaklarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ukrayna’da yaşan Türk bir isim de her gün insanlara yemek dağıtıyor.

15.03.2022-08:46 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-15:12)

Rus ablukası altındaki Ukrayna’da kentlerden kaçabilen binlerce insanın yanı sıra hala yaşamını devam ettirmeye çalışan vatandaşlar da var. Başkent Kiev’den 2 milyon kişi ayrılırken şehirde kalan vatandaşlar da farklı yollarda hayatta kalmaya çalışıyorlar. 20 senedir kentte bir restoran işletmecisi olan Onur Hekim ise kurduğu gönüllülerden oluşan ekiple günde bin kaptan fazla yemeği sivillerle buluşturuyor. 

Yüzlerce ücretsiz sıcak yemek

Rusya’nın işgali altında bulunan Ukrayna’da binlerce vatandaş ülkesinden ayrılmak zorunda kalırken, savaştan kaçamayan binlerce insan da şehrin güvenli yerlerinde yaşamaya devam ediyorlar. Ukrayna’da restoranları olan Onur Hekim de savaşın başından beri gerçek bir fedakarlık örneği göstererek günde yüzlerce savaş mağduru insana ücretsiz bir şekilde sıcak yemek dağıtıyor.

Yüzlerce ücretsiz sıcak yemek

Burada ekmek kazandım

Dünyada yer alan yabancı basın kuruluşlarının da oldukça ilgisini çeken bu gelişmeye kayıtsız kalamayan Onur Hekim, burada ekmek kazandığını ve ülkeyi terk etmenin aklına gelmediğini ifade ederek; “20 yıldır ekmeğimi bu topraklarda kazanıyorum, Ukrayna'nın toprağına bastım, buranın havasını soludum, bu insanlarla büyüdüm. O yüzden savaş çıktıktan sonra aklımdan 'Ben çıkıp gitmeliyim' fikri geçmedi. Önce sosyal medyadan yaptığım duyuruyla Kievlilere restoranımda yemek hazırlamaları için gönüllü olma çağrısında bulundum. Sığınaklarda, hastanelerde, metrolarda kalan sivillere bu yemekleri gönüllüler aracılığıyla ulaştırmaya çalıştık. Her gün 1000 kap sıcak yemeği ücretsiz dağıtıyoruz. Masrafları kendim karşılamaktayım. Bunu seve seve yapıyorum. Ekmeğimi kazandığım topraklara vefa borcumu ödüyorum.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal