Rusya işgalinden kaçan Türk aile, Ukraynalı komşularını da Türkiye'ye getirdi!

Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından eşi ve iki çocuğuyla ülkeyi terk eden 45 yaşındaki Sinan Dolgan, Ukraynalı komşularını da Türkiye’ye getirdi. Savaştan kaçan biri Türk diğeri Ukraynalı aile şu an Çatalca’da birlikte yaşıyor. Komşusunu yanında götüren Dolgan, ‘Çocuklarımızı düşündük, karar verdik ve geldik. Komşularımız iyi arkadaşlarımız. Onlar da Türkiye'yi tercih etti. 'Avrupa mı yoksa Türkiye mi? Karar verin' dedim. Türkiye'yi tercih ettiler’ dedi.

14.03.2022-18:00 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-18:00) Rusya işgalinden kaçan Türk aile, Ukraynalı komşularını da Türkiye'ye getirdi!

Ukrayna’da çıkan işgalden eşi ve çocuklarıyla birlikte kaçan Sinan Dolgan, komşuları 34 yaşındaki Mariya ve bedensel engeli de bulunan 40 yaşında Andrey Slonov çiftini de yanlarında Türkiye’ye getirdi. 

Çocuklarımızı düşündük karar verdik

Harkiv’den kaçarken yanına komşularını da alan Sinan Dolgan, ‘Her an saldırırlar mı diye bekliyorduk ancak şehir hayatı da bir yandan devam ediyordu. İlk saldırı olduğunda büyük bir kaçış oldu. Trafik kapalıydı ve araçların hepsi şehir dışına doğru gidiyordu. Gidebilenler gitti ama hala kalanlar var. Çocuklarımızı düşündük, karar verdik ve geldik. Komşularımız iyi arkadaşlarımız. Onlar da Türkiye'yi tercih etti. 'Avrupa mı yoksa Türkiye mi? Karar verin' dedim. Türkiye'yi tercih ettiler’ ifadelerini kullandı. 


Devletimiz kolaylık sağladı

Ukrayna’daki insanların tahliyesi için günlerce çaba gösterdiğini kaydeden Dolgan, ‘Bükreş'e Türk otobüsleriyle geldik. Oradan da Türk Hava Yolları'nın uçaklarıyla İstanbul'a geldik. Devletimiz böyle bir kolaylık sağladı. Teşekkür ediyoruz’ diye konuştu. 

Onları orada bırakamazdık

Ukrayna’daki komşularını savaşın ortasında bırakamayacaklarını ifade eden Dolgan, ‘Biz de ailemizin evine sığındık. Onları orada bırakamazdık. Biz her şeyimizi bırakıp geldik. Hiç kimsenin hiçbir şeyi yok. Eve gidemeden evin etrafını sarmışlardı, bir iç çatışma da var. Gar da bekledik. Türk vatandaşları, Azerbaycanlılar, Türkmenler de vardı. Misafirperverlikte ziyade bir görevdi. Yolda yiyecek sıkıntısı oldu. Çocukların okulu orada, durum düzelirse dönme ihtimalimiz var’ dedi.


Korkuyu hayatımda ilk kez yaşıyorum

Rusya’nın işgali nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Mariya Kramerenko, ‘Uyuyorduk ve bir anda savaş başladı, bombalar patladı. Bütün komşularımızı aramaya başladık. Sığınakların içi çok soğuktu, çatışmalar olduğunda sığınaklara kaçıyorduk. Evimizde mi sığınakta mı kalalım karar veremedik. Soğuktan evimize çıktığımızda da koridorların arasında kalıyorduk. Böyle bir korkuyu hayatımda ilk kez yaşıyorum. Çocuklar için çok endişe ettik. Türkiye'de bize her türlü imkanı sağladılar. Çok teşekkür ediyorum, çok mutluyum. Büyük annem ve büyük babam orada kaldı, onlar için çok endişeliyim. Ülkemi, şehrimi bırakıp geldim. Çok ağır bir durum’ ifadelerini kullandı.  

Ülkemin bu haline çok üzülüyorum 

Üç yaşında elini yakması nedeniyle engelli sayıldığını ve bu nedenle ülkesinden çıkabildiğini aktaran Andrey Slonov ise, ‘Bu olayın hala nasıl olduğunu algılayamıyoruz. İnanamıyoruz. Sınıra kadar geldik ve önce beni bırakmak istemediler. Daha sonra engelli kimliğimi gösterdim. Ülkemin bu haline çok üzülüyorum. Orada kalan ailemle, arkadaşlarımla sosyal medyadan görüşebiliyorum. Bütün duygularım parçalanmış durumda. Hala şoktayız. Ülke geride kalınca, sınırı geçince hepimiz ağladık. Bu çok tuhaf bir duygu. Savaş biter bitmez ülkeme döneceğim. Evimi özledim’ diye konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal