Rusya Ukrayna krizinde pozitif adımlar mı atılıyor? Putin'den önemli açıklamalar!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna görüşmelerinde bazı pozitif değişimler olduğu haberini verdi.

11.03.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-16:47) Rusya Ukrayna krizinde pozitif adımlar mı atılıyor? Putin'den önemli açıklamalar!

Dün Türkiye’de gerçekleşen Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının toplantısından ateşkes konusunda somut bir adım çıkmazken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, Ukrayna ile yapılan müzakerelerde pozitif gelişmeler olduğuna işaret etti.

Putin, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'ya pozitif gelişmeler olduğunu söyleyerek, "Bizim tarafımızdaki müzakerecilerin aktardıklarına göre belirli pozitif gelişmeler var." şeklinde konuştu. Putin neredeyse her gün belirli görüşmelerin geçtiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı, Çernobil nükleer santraline enerji tedarikini yeniden sağladığı için Lukashenko'ya da teşekkürlerini iletti.

Bakanların görüşmesinden sonuç çıkmamıştı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgalden bu yana iki ülke arasındaki ilk üst düzey görüşme, dün Antalya’da dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilmişti. Söz konusu görüşmeye Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılırken, görüşmelerde savaşın durdurulması ve görüş ayrılıklarının ortadan kalkması konusunda herhangi bir adım atılamadı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, 90 dakika süren görüşmenin sonrasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Rus tarafının talepleri karşılanana kadar saldırılarını sürdüreceğini ima ettiğini belirtmişti. Rusya’nın Ukrayna’dan teslimiyet istediğini sözlerine ekleyen Kuleba, ülkesinin teslim olmayacağını ve savunmaya devam edileceğini vurguladı.

Ağırlıklı olarak insani konular

Kuleba ateşkes konusunda görüşmelerde ilerleme sağlanamadığını söylerken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ayrı olarak düzenlediği basın toplantısında ateşkes konusunun bugünkü toplantıda Rusya’nın gündeminde yer almadığını ve ağırlıklı olarak insani konuların işlendiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında bir görüşme olasılığının olup olmadığının sorulması üzerine ise Lavrov, bu konunun görüşmede konuşulduğunu ancak böyle bir zirve için daha fazla hazırlık yapılmasının daha doğru olduğunu ve Rusya’nın iki lider arasında ciddi görüşmelere açık olduğunu söyledi. Aynı zamanda Lavrov, “Ancak bu temaslar katma değer sağlamalı.” şeklinde konuştu. Lavrov, Rusya’nın “dostane, silahsızlandırılmış bir Ukrayna” arzu ettiğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal