Ukrayna'da Türklerin bulunduğu cami vuruldu mu? Ukrayna’da camiye füze atıldı iddiasına yanıt geldi: 700 metre ilerisine düştü, yaralı bulunmuyor

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Cami'sine füze atıldığını iddia etmişti. Kanuni Sultan Süleyman Cami Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

13.03.2022-08:04 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-10:30) Ukrayna'da Türklerin bulunduğu cami vuruldu mu? Ukrayna’da camiye füze atıldı iddiasına yanıt geldi: 700 metre ilerisine düştü, yaralı bulunmuyor

Rusya'nın Ukrayna işgalinin üçüncü haftasına girildi. Başkent Kiev’in kuzeyinde çatışmalar dün gece ve bu sabah saatlerinde şiddetlenmeye başladı. Liman kenti Mariupol'da ise Türk vatandaşları da dahil olmak üzere 80'den fazla yetişkin ve çocuğun sığındığı camiye bombalı saldırı düzenlendiği iddia edildi. Camide hasarın olmadığını ve yaralananların bulunmadığını belirten Kanuni Sultan Süleyman Cami Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu detaylı açıklamalarda bulundu. 

Ukrayna'da Türklerin bulunduğu cami vuruldu mu?

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Mariupol'da Türk vatandaşları da dahil olmak üzere 80'den fazla yetişkin ve çocuğun sığındığı bir camiyi bombaladığını iddia etti. 

Ukrayna, Rusya'yı, ablukanın yüz binlerce kişiyi tuzağa düşürdüğü Mariupol'dan dışarı çıkmasına izin vermeyi reddetmekle suçladı. Rusya, insanları tahliye edememekten Ukrayna'yı sorumlu tutuyor. 

80'den fazla yetişkin ve çocuk! Aralarında Türkler de var 

Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin: "Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Roksolana'nın (Hürrem Sultan) Mariupol'deki camisi Rus işgalciler tarafından bombalandı." açıklamalarında bulundu.

Söz konusu açıklama: "Türkiye vatandaşları da dahil olmak üzere 80'den fazla yetişkin ve çocuk bombardımandan saklanıyor." ifadeleri de kullanıldı.

Kanuni Sultan Süleyman Cami

Camide hasar yok

Bölgedeki güncel durumu anlatan Kanuni Sultan Süleyman Cami Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu açıklamasında: "Mariupol’de 86 Türk vatandaşımız ve onların akrabaları var. Bunların 30'u camide bekliyor. Tahliyeler bugün yapılacak, otobüsler yolda. Caminin 700 metre ilerisine bir roket düştü, ilerideki mahallelerde çatışmalar var. Camide şu anda bir hasar yok. Vatandaşlarımız içinde yaralı yok. Sadece bir hastamız var o da bu olaylardan önce felç geçirmişti. Kara yolu ile yapılacak tahliye işlemleri, rotamız belirli ancak şu an söyleyemem." sözlerine yer verdi.

Tahliye bölgesine Rus saldırısı 

Moskova, Ukrayna'ya "özel askeri operasyon" olduğu iddia ettiği işgalde, sivil bölgeleri hedef aldığını kabul ertmiyor. 

Ukrayna'nın iki bölgesinin, Kiev ve Donetsk'in belediye başkanları ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda ise Ukrayna'nın insanları tahliye etmeye ve "insani koridorlar" aracılığıyla yardım getirmeye çalıştığı bölgelere Rus saldırılarının devam ettiğini duyurdu. 

Donetsk valisi Pavlo Kyrylenko yerel basına verdiği demeçte konuya ilişkin olarak: "İnsani yardımlar Mariupol'a doğru ilerliyor, nasıl ilerlediğini size bildireceğiz. Durum karmaşık, sürekli bombardıman var" dedi ve ekledi: "Durum son derece zor." ifadelerini kullandı. 

Kiev'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kuzeyinde çatışmalar dün gece ve bu sabah şiddetini arttırmaya başladı. Rusya’nın büyük askeri konvoyu, kente kuzeyden 25 kilometre kadar yaklaşarak Kiev sokaklarında da barikatlar kurdu. Rus ordusunun kente girişine karşı ise önlemler artırıldı. 

Halkın yaşadığı sivil siteler bombalandı 

24 Şubat tarihinden beri Rusya, Ukrayna'ya saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Rusya, Ukrayna'da askeri alanlar hariç, sivil yerleşim yerlerini de bombalamayı sürdürüyor. Mikolayiv'de kanser hastalarının tedavi gördüğü hastanenin bombalanmıştı. Hastanenin ardından Rus ordusu, Ukrayna halkının yaşadığı yerleşim alanlarını da vurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal