Japonya’dan, Gazze Şeridi'ne milyon dolarlık insani yardım!

Japonya Dışişleri Bakan Kamikava, ‘‘İki devletli çözüm ve Filistin'e olan kararlılığımız asla değişmeyecektir’’ sözleriyle Filistin’e olan desteklerini açıklamışlardı. Hükümetten yeni açıklama geldi. Gazze Şeridi'ne ek 32 milyon dolarlık insani yardım göndermeyi planladıklarını ifade ettiler.

22.02.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-18:00)

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılan Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, işgal İsrail Devleti’nin saldırıları altında hayat mücadelesi veren sivil halk için ‘‘ciddi endişe’’ duyduğunu ve ‘‘kritik’’ bir süreç içerisinde olduklarını söyledi.

Japonya 32 milyon dolar insani destek sağlayacak!

Japonya filistin'e insani yardım

İsrail'in Refah kentine saldırıları açıklamalarına karşı  "derin kaygı" duyduğunu belirten Kamikava, tarafların "insani bakış açısıyla hareket etmesini" istedi. Japon Bakan, ülkesinin Gazze'de yaşayan sivillere 32 milyon dolar tutarında ek insani yardım göndermeyi planladıklarını duyurdu. Yapılacak olan bu insani yardım da uluslararası kurumlar aracılığıyla bölgeye gönderileceğini açıkladı.

Geçen yılda yardım etmişti!

Kamikava, maddi desteği gönderilme sürecinde Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) devreye alınmayacağını belirtirken, Japonya önceki aylarda da Filistin’e maddi destek sağlamıştı. Sırayla, geçen yıl ekim ayında 10 milyon dolar, kasım ayında 65 milyon dolar insani yardım sağlanacağını duyurmuştu. Ayrıca Bakan Kamikava'nın, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Fransa ve İngiltere Dışişleri Bakanlarıyla ayrı ayrı bir araya geldiği bildirildi.

İşgalci İsrail’in 7 Ekim sonrası sivil halka yaşattıkları!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 313 Filistinli öldürüldü, 69 bin 333 kişi yaralandı.

Enkaz altında binlerce insan var!

Gazzeli yetkililerinden gelen açıklamaya göre, enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane, eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tamamen yok ediliyor. İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 238'i karadan işgal sürecinde olmak üzere toplam 576 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yahudi yerleşimciler 403 Filistinliyi öldürdü!

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

Soykırıma 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Diğer taraftan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 403 Filistinli hayatını kaybetti.

Yüzlerce insan hayatını kaybetti!

Son olarak İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 205 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 43 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybettiği duyuruldu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal