İzmir'deki Deprem Konutlarının Teslimine Başlanacak

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak İzmir'deki deprem konutlarının teslimine depremin yıl dönümünde başlanacağını duyurdu.

20.09.2021-10:43 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-11:50) İzmir'deki Deprem Konutlarının Teslimine Başlanacak

Deprem konutlarının teslimatına başlanacak. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yapılan konutların anahtar tesliminin, depremin yıl dönümünde başlayacağını kamuoyuna duyurdu.

İZMİR’DEKİ DEPREM KONUTLARININ TESLİMİNE DEPREMİN YIL DÖNÜMÜNDE BAŞLANACAK

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak İzmir’in Bayraklı ilçesinde yer alan proje alanını gezdirerek basın mensuplarını bilgilendirdi. Ömer Albayrak, 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yapılan konutların anahtar tesliminin, depremin yıl dönümünde başlayacağını kamuoyuna duyurdu.

KONUTLARI DEPREMİN YIL DÖNÜMÜ OLAN 30 EKİMDE TESLİM ETMEK İÇİN HIZLA ÇALIŞIYORUZ

Albayrak ‘Depremin ardından hasar tespit ve enkaz kaldırma çalışmalarını bitirdikten sonra şehir içinde belirlenen 7 proje ile şehir hastanesi yanındaki alanda hızlı şekilde çalışmalara başladık. İnşaatların temel atma törenlerini de şubatta gerçekleştirdik. Şehir içindeki 7 proje alanında yer alan 1444 konutun yapımının hızlı şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımıza, depremin yıl dönümü olan 30 Ekim'de konutları teslim edebilmek için hızlı şekilde çalışıyoruz. İnşallah 30 Ekim'de peyderpey vatandaşlarımıza teslim etmeye başlayacağız. Bayraklı ilçemizde yaptığımız konutların akabinde, yeni şehir hastanemizin yanında 375 hektarlık alanda, 3 bin 649 konutun yapımına da başladık. Orada 8 etap halinde çalışmalarımız devam ediyor. Oradaki konutlarımızı da inşallah yılbaşı itibarıyla teslim etmeye başlayacağız. Depremde evleri hasar gören 1569 kişiye kira yardımı yaptık. Bu desteğin, konutlar sahiplerine teslim edilinceye kadar devam edecek’ diyerek açıklamalarda bulundu.

BU KONUTLARI SADCE DEPREM KONUTU OLARAK GÖRMEMEK GEREK

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak sözlerine ‘Proje alanlarındaki daireler farklılık arz ediyor. 1. proje alanımızda 228 konut ve 15 ticari alan var. Buradaki dairelerimiz 2+1 daireler. Büyüklükleri 90 metrekare. Dairelerin her metrekaresi özel projelendirildi. Hiçbir ölü alan oluşmayacak şekilde kullanıma sunulacak. Yani, başka 100-120 metrekare olan dairelerden çok daha kullanışlı daireler bunlar. Bazı proje alanları 3+1. Rezerv alanda da 2 +1 ve 3 +1 daireler mevcut. 1. proje alanını, burada 228 daire var, 30 Ekim'e yetiştirmeye çalışıyoruz. Diğer proje alanlarında da teslim edilecekler var. İnşallah çoğunluğunu teslim etmiş olacağız. Bu konutları sadece deprem konutu olarak görmemek gerek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de bir dönüşümün başlamasını istiyor. Bu konutların da buna öncülük etmesi, bir rol model olmasını arzu ediyorum’ diyerek son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal