İzmir Çiğli'de vatandaşın çilesi bitmiyor! Vatandaştan meydan belediyeciliği isyanı

İzmir'de Çiğli Belediyesinin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, maaşlarını alamadığı için işi bırakmaya gitti. Her köşe başının adeta çöp yığınlarıyla dolduğu Çiğli'de vatandaşlar çöp krizinin çözülmesini istiyor.

24.11.2023-12:40 - (Son Güncelleme: 24.11.2023-17:24)

İzmir'de Çiğli Belediyesinin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, maaşlarını alamayınca 4 gündür iş bırakmaya gitti, Çiğli'nin her köşe başı çöp yığınlarıyla doldu. Duruma tepki gösteren mağdur vatandaşlar, çöp krizinin çözülmesini talep ediyor.

IHA'da yer alan habere göre; DİSK'e bağlı Genel İş 8 No'lu Şube üyesi Çiğli Belediyesi işçileri, maaşlarını alamayınca iş bırakma kararı aldı. İş bırakma eylemi sebebiyle ilçede 4 gündür çöpler toplanmadı. İzmir'in gözde ilçelerinden biri olan Çiğli'de her köşe başında çöp yığınları oluşurken, kenti kötü kokular sardı. Bu durum, vatandaşlardan da tepki topladı. İlçede 4 gündür tek bir çöpün dahi toplanmadığını ifade eden Çiğli sakinleri, işçilerin maaşının ödenip çöp krizinin çözülmesini talep ediyor.

izmir çiğli çöp

''Vatandaş perişan oldu''

Evlerinde kokudan duramadıklarını belirten Ali Şahin, "Vatandaş perişan oldu pislikten geçilmiyor. Zaten Çiğli pisti iyice pislik oldu. Belediyeden hiç memnun değilim. Belediyeye çok kez pis olan yerlerle ilgili şikayette bulunmama rağmen geri dönüş olmadı. Çiğli Belediyesi sadece meydan belediyeciliği yapıyor" sözlerini kaydetti.

Bir başka Çiğli sakini Samet Korkmaz ise, "İşçiler zamanında paralarını almadığı için bugün bu halde burası. Herkesin kendine göre giderleri var. Çöplerin böyle olması hoş bir görüntü değil. Bu belediye seçimlerinde insanların iyi düşünmesi lazım. Hastalık yapabilir temiz değil. İzmir için güzel bir durum değil" ifadelerinde bulundu.

Çiğli'ye alışveriş için geldiğini dile getiren Mehmet Sular ise "Çöpler burada da Karşıyaka'da da aynı şekilde devam ediyor. İşçiler maaşlarını alamıyor, duyuyoruz. Buna bir çözüm bulmaları lazım" sözleriyle tepki gösterdi.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal