İYİ Parti’nin önemli isimlerinden biriydi: Ümit Özlale kimdir, hangi görevlerde bulundu?

İYİ Parti’nin önemli isimlerinden birisi olan Ümit Özlale, sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıkladı. Bu gelişme sonrasında Ümit Özlale’nin hayatı ve siyasi kariyeri merak edildi. Peki Ümit Özlale kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar…

08.04.2024-17:28 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-17:28)

İYİ Parti’de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Kürşad Zorlu, Burak Akburak, Buğra Kavuncu gibi isimlerin ardından partinin önemli isimlerinden Ümit Özlale de sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıkladı. Bu gelişme sonrasında Ümit Özlale’nin hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sayısı arttı. Peki Ümit Özlale kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Ümit Özlale kimdir?

Ümit Özlale, 28 Nisan 1972'de Almanya'da dünyaya gözlerini açtı. Almanya'ya işçi olarak göç eden Girit Türkü bir ailenin ferdi olan Özlale, eğitim hayatına Bornova Anadolu Lisesi'nde başladı ve ardından üç yıl boyunca İzmir Fen Lisesi'nde devam etti. Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora derecelerini ABD'deki Boston College'da tamamladı.

İYİ Parti’nin önemli isimlerinden biriydi: Ümit Özlale kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Akademik kariyerine 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde başlayan Özlale, zaman içinde doçent ve profesör unvanlarını elde etti. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyeliği ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Şu anda ise Harvard Yaz Okulu'nda Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir.

2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortağı olan Ümit Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışman olarak çalıştı. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile de çeşitli projelerde yer aldı.

Özlale, Şubat 2024'ten Eylül 2024'e kadar İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini üstlendi. İYİ Parti bünyesinde Kalkınma Politikaları Başkanı olarak da görev yaptı. 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçilen Özlale, 6 Eylül 2023'te İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamasıyla 2024 yerel seçimleri için İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olarak belirlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal