İtalya'da Hükümet Kurma Yetkisi Conte'ye Verildi

Yeni hükümeti kurma görevinde başarılı olursa "İkinci Conte hükümeti" resmen başlayacak

29.08.2019-14:47 - (Son Güncelleme: 29.08.2019-14:45) İtalya'da Hükümet Kurma Yetkisi Conte'ye Verildi

İtalya'da milliyetçi-popülist 5 Yıldız Hareketi-Lig hükümetinin bu ay içinde çökmesi sonrasında 5 Yıldız Hareketi ile Demokratik Parti'nin koalisyon anlaşmasına varması üzerine Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet kurma görevini Giuseppe Conte'ye verdi.

14 ay iktidarda kalan 5 Yıldız Hareketi-Lig hükümetinin başbakanlığından 20 Ağustos'ta istifa eden Conte, yeni hükümeti kurma görevinde başarılı olursa "İkinci Conte hükümeti" resmen göreve başlayacak.

Kendisini "ne sağcı ne solcu" diye tanımlayan popülist, sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi ile merkez-soldaki Demokratik Parti'nin renklerinden hareketle, bu iki partinin kurmayı planladığı hükümet sarı-kırmızı koalisyon olarak anılıyor.

İki parti, parlamentonun iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisi'nde az farkla da olsa çoğunluğa sahip ancak Senato'da çoğunluk için küçük partilerin desteğine ihtiyaç duyuyor.

Bu partilerden sol kanattaki Özgürler ve Eşitler, önceki hükümetin politikalarından farklı bir yol izleyecek, istikrarlı bir hükümete onay vereceklerini belirtiyor.

Bugüne kadar birbirleriyle ittifak kurmaya katiyen yanaşmayan Demokratik Parti ile 5 Yıldız Hareketi, bu kez Lig'in kazanması beklenen bir erken seçimi önlemek için iş birliğine gitme kararı alsa da iki parti arasındaki anlaşmazlıklar tamamen çözülmüş değil.

Demokratik Parti, 5 Yıldız Hareketi'nin Lig ile koalisyon halinde iktidardayken uygulamaya koyduğu göç karşıtı yasalar gibi bazı başlıklarda politika değişikliğine gidilmesini istiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal