İtalya Başbakanı Draghi neden Türkiye'ye geldi?

Türkiye'ye ziyarette bulunan İtalya Başbakanı Mario Draghi, Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi bir tören ile karşılandı. Draghi'nin neden Türkiye'ye geldiği ise merak konusu oldu. İşte, İtalya Başbakanı'nın Türkiye ziyaretine ilişkin detaylar haberimizde

06.07.2022-11:02 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-11:02) İtalya Başbakanı Draghi neden Türkiye'ye geldi?

Resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelen İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından karşılanırken Ankara'da ilk gidilen yer ise Anıtkabir oldu. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan İtalya Başbakanı Draghi'nin kaleme aldıkları merak edildi. İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Türkiye ziyareti hakkında merak edilenler...

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Ankara ziyaretinde ilk tercih ettiği yer Anıtkabir olurken Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine giden Mario, çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Gösterdiği saygı sonrasında ise heyet ile beraber objektiflerin karşısına geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Draghi, İtalya ve Türkiye, köklü bir dostluk bağıyla birbirine bağlı, ortak bir Akdeniz kimliğine sahip müttefik ülkelerdir. Bu kriz zamanlarında halklarımız arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi temennisiyle. ifadelerini kullandı. 

İtalya Başbakanı Türkiye'de

Draghi'nin ziyareti 

Resmi bir iş için Türkiye ziyaretinde bulunan İtalya Başbakanı Draghi, Türkiye - İtalya Üçüncü Hükümetler arası Zirve Toplantısı'na başkan olarak yer alacak. Önceden belirlenen bakanlıkların katılımıyla başlayacak olan toplantıda Türkiye - İtalya ilişkilerine dair her şey masaya yatırılacaktır. İki ülkenin de yararına olacak yeni kararlar ve ilişkilerinde ki iş birlikleri derinleşmeye başlayacaktır. 

Mario Draghi, NATO müttefiki İtalya'yla ilişkilerinin yanında Türkiye-AB durumu da ele alınarak bölgesel ve küresel anlamda alış verişler yapılacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal