İtalya Başbakanı Conte: Virüs Henüz Zirve Yapmadı

İtalya Başbakanı Conte, yeni tip coronavirüs sebebiyle riskli haftalara girdiklerini ve krizde henüz zirveyi görmediklerini kaydetti.

16.03.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-15:39) İtalya Başbakanı Conte: Virüs Henüz Zirve Yapmadı

Yeni tip coronavirüsten (Covid-19) enfekte olan kişi sayısının 24 bin 747'yi, can kaybının ise 1809'u bulduğu İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte, Corriere della Sera gazetesine konuştu.

Zaruri haller dışında hiçbir şekilde evden çıkılmaması gerektiğini ifade eden Conte, "Riskli temaslardan kaçınarak evde kalmaya devam etmeliyiz. Bu şekilde virüse karşı daha etkili mücadele edeceğiz. Bilim insanları virüsün henüz yayılma konusunda zirve yapmadığını ifade ediyor. Bu haftalar, en riskli haftalar ve maksimum dikkat gerektiriyor. Bu, son yılların en önemli mücadelesi. Bu mücadeleyi kazanmak için 60 milyon İtalyanın katkısına ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Conte, geçen haftadan şimdiye kadar uygulanan karantinanın nasıl gittiğini gelecek dönemde göreceklerine dikkati çekerek "Bilim teknik kurulunun yönlendirmeleri doğrultusunda aldığımız kararların sonuç verip vermediğini teyit için birkaç hafta daha beklememiz gerekiyor." yorumunu yaptı.

Şimdilik yeni sınırlamaların gerek olmadığını kaydeden Conte, mevcut kurallara uyulmasının büyük önem taşıdığını, belediyelerin park ve bahçeleri kapatmasının doğru bir karar olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal