İşte ABD'nin Söylemediği Suriye'deki Gerçek Niyeti

Türkiye ile birlikte Rakka operasyonu yapmak istediğini açıklayan ABD’nin aslında bölünmüş bir Suriye’de PYD devletini meşrulaştırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

10.09.2016-13:04 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İşte ABD'nin Söylemediği Suriye'deki Gerçek Niyeti
Terör örgütü DAEŞ’in Suriye’deki sözde başkenti Rakka’ya yapılacak olası operasyonun konuşulduğu bugünlerde, ABD’nin bölgedeki planları konusunda dikkat çeken iki açıklama birden geldi. CIA Başkanı John Brennan ‘Suriye ve Irak’ta federal yapı olabilir’ derken,  DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian, çoğunluğunu PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) Rakka operasyonu için Türk ordusuyla beraber hazırlamanın planlarını yaptıklarını açıkladı. Hem CIA Başkanı’nın çıkışı; hem de DAEŞ karşıtı koalisyon sözcüsünün ifadeleri, terör örgütü PYD’nin Rakka operasyonu üzerinden elini güçlendirme ve nihayetinde Suriye’yi Irak ile beraber bölme çabaları olarak yorumlandı.

YİNE SDG HESABI

Fırat Kalkanı Operasyonu nihayetinde TSK’nın olası Rakka müdahalesi konuşuluyor. Operasyonun amaçlarından biri Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakken, ABD tarafından bu bütünlüğe karşı görüşte açıklamalar geliyor. CTC Sentinel dergisine konuşan CIA Başkanı John Brennan, Irak ve Suriye’nin bir daha toparlanamayabileceğini ve 3 - 4 yılda neler yaşanacağına bağlı olarak federal yapı kurulabileceğini söyledi. DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcülerinden Albay John Dorrian da Bağdat’dan katıldığı bir video konferansta; Rakka’ya yapılması planlanan operasyonun, Ankara ile Washington arasındaki PYD kaynaklı anlaşmazlık sebebiyle bekletilip bekletilmediği yönündeki soruya kapsamlı bir yanıt vermekten kaçınarak; “Bu konuda Türk ordusu ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte ne tür bir hazırlık yapmamız gerektiğini planlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BAKAN IŞIK UYARMIŞTI

Bakan Savunma Bakanı Fikri Işık, Çarşamba günü Londra’da ABD Savunma Bakanı Ash Carter’a, “Türkiye için PYD/PKK unsurlarının Rakka operasyonunu bahane olarak kullanarak kentin çevresindeki bazı yerleri ele geçirmeye çalışmalarının kabul edilemez olduğunu” anlatmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da Rakka operasyonu için PYD’nin destekleneceğini açıkladı. Bütün bu gelişmeler, ABD’nin bölücü terör gruplarını Rakka için kullanarak Suriye’nin bölünmesine zemin hazırlayabileceğini gösterdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal