İstanbul'da 8 Alan Coronavirüs Tedbirleri Kapsamında Kapatıldı

Ülkemizdeki coronavirüs vakalarının yaklaşık olarak yüzde 60'ı İstanbul'da görülürken, vatandaşlar bazı noktalarda tedbirlere uymadı. Alınan tedbirler kapsamında İstanbul'da 8 nokta daha yayalara kapatıldı.

10.04.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-18:04) İstanbul'da 8 Alan Coronavirüs Tedbirleri Kapsamında Kapatıldı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. 1 aylık süreçte birçok önlem alınırken, özellikle vakaların yarısından fazlasının bulunduğu İstanbul'da da tedbirler alındı.

İstanbul'da bazı noktalar yayalar için kapatılırken, bu kapsamda Bağcılar'da da bu yönde karar alındı. İstanbul'da vakaların yoğun olarak görüldüğü Bağcılar'da 8 alanın yayalara kapatılması kararı alındı. Bağcılar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Bağcılar Meydanı, Güneşli Meydanı ve en işlek 6 cadde yaşanan yoğunluk nedeniyle 15 gün süreyle yaya trafiğine kapatıldığı duyuruldu. Kapatılan alanların giriş ve çıkışları demir bariyerlerle kapatılırken, cadde başlarında zabıta ve polisler görev aldı.

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Türkiye'de 1 aylık süreçte toplamda 42 bin 282 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 908'e yükselirken, 2 bin 142 kişi de tedavilerinin ardından taburcu edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal