İstanbul kaderine terk edildi: İşte 5 yılda ihmalden kaynaklı meydana gelen kazalar!

İstanbul’daki belediyecilik faaliyetlerini 23 Haziran 2019 tarihi itibariyle sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu; 2024 yerel seçimine hazırlanırken, hizmet karnesindeki zayıflarla dikkat çekti. Son olarak Şişli’de metro da yürüyen merdivenlere bakım yapan 31 yaşındaki işçinin hayatını kaybetmesi, İmamoğlu’nun İstanbul’daki çalışmalarını tekrar gündeme getirdi. İşte son 5 yıldaki denetimsiz ve ihmalkârlıktan meydana gelen kazaların şeceresi…

17.02.2024-15:14 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-17:32) İstanbul kaderine terk edildi: İşte 5 yılda ihmalden kaynaklı meydana gelen kazalar!

İBB’ye bağlı toplu taşıma araçlarında meydana gelen arıza ve kazaların sayısındaki artış, her geçen gün artarak devam ediyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler incelendiğinde kimi zaman arızalanan otobüsü itme çilesi, kimi zamanında bir türlü gelmeyen seferler, en kritik ve en tehlikeli olanı ise ölümlü kazaların sık sık meydana gelmesi sorunu, denetimdeki yetersizliği halkı bezdirme noktasına ulaştığı da gün gibi aşikâr. 

İETT’nin bu seneki ilk kazası!

iett kaza haberi

Daha 2024 yılının ilk haftasında meydana gelen o kazalara bakıldığında durumun vehameti ortaya çıkıyor. Birkaç örnek vermek gerekirse; İETT otobüsü şantiye çıkışında park halinde bekleyen hafriyat kamyonuna çarptı. Kazada İETT şoförü ve 8 yolcu yaralandı. 

Felaketin eşiğinde dönüldü!

İstanbul’un Avcılar ilçesi Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında 2022 yılında meydana gelen kazada ise tam bir felaketin eşiğinden dönüldü. İki metrobüs kafa kafaya çarpışmıştı. Yaşanan kazada 99 kişi yaralanmıştı.

Son zamanlarda meydana gelen kazaların birkaçı!

iett kaza haberi

İstanbul Büyük Şehir Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde yaşanan ölümlü ya da yaralanmalı diğer bazı İETT kazalarını sıralamak gerekirse;

-Okmeydanı’nda kontrolden çıkan metrobüs, önce reklam panosuna sonrada duraktaki tenteye çarptı. Çarpmanın etkisiyle demir tente ve reklam panosunun parçaları yola savrulurken, metrobüsteki bir kişi yaralandığı bilgisi verildi.

-Küçükçekmece ile İBB Sosyal Tesisleri durakları arasında metrobüs yolunda yürüyen yayaya, E.K. yönetimindeki metrobüs çarptı. Kazada, yaya ve ani fren yapan metrobüsteki yolculardan 3’ü yaralandığı öğrenildi. 

-Yolcu indirmek için durakta bekleyen İETT otobüsüne arkadan gelen İETT otobüsünün çarpması sonucu 4 kişi yaralandığı ifade edildi 

-Başakşehir’de metro çalışması nedeniyle tek şeride düşen yolda 2 İETT otobüsü kafa kafaya çarpıştı. Kazada otobüslerdeki 6 yolcu yaralandığı bilgisi paylaşıldı. 

-Sarıyer’de iddiaya göre şoförünün araçtan inmesinin ardından hareketlenen İETT otobüsü, 15 araca çarptı. Kazada 4 kişi yaralandığı aktarıldı. 

-Beylikdüzü’nde sürücüsüz harekete geçen metrobüsün karşı yönden gelen metrobüsle çarpışması sonucu 9 kişi yaralandığı öğrenildi.

-Fatih’te Haseki durağı yakınında tramvay, raylara giren İETT otobüsüyle çarpıştı. Kazada 6 kişi yaralandı duyurusu yapıldı. 

-Sancaktepe’de meydana gelen kazada, İETT otobüsünün çarptığı kadın yaşamını yitirdi. Arnavutköy’de trafik ışıklarında İETT otobüsü, panelvan araç ve otomobile çarptı. Kazada otomobil içerisinde sıkışan hamile kadın yaralandığı bilgisi verildi. 

-Bahçelievler’de İETT şoförü Sefer Baldan, direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağına daldı. Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi ise yaralandığı açıklandı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal