İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama: Ölümlü trafik kazası zanlısı T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümlü trafik kazasına karıştıktan sonra Mısır'a kaçan sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında resmi bir açıklama yaptı. Başsavcılık, kazanın ardından olay yerine gitmeden önce T.C.'nin annesi Eylem Tok'un gelerek oğlunu olay yerinden kaçırdığını belirtti.

06.03.2024-16:57 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-16:57) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama: Ölümlü trafik kazası zanlısı T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Mart'ta Eyüpsultan'da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne, dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili olarak, basında yer alan haberlere yönelik bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Açıklamada, kaza sonrasında adli kolluk görevlilerinden önce olay yerine gelen sürücünün 18 yaşından küçük olduğu ve annesi Eylem Tok tarafından kaçırıldığı belirtildi. Başsavcılık, olayın ardından Mısır'a kaçan sürücü ve annesi hakkında hukuki sürecin başlatıldığını ve iade taleplerinin Mısır yetkililerine iletilerek işlemlerin başladığını ifade etti.

Açıklamada, 1 Mart'ta saat 23.50 sıralarında Eyüpsultan ilçesi sınırları içerisinde 18 yaşından küçük araç sürücüsü T.C'nin 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında park edilen ATV tipi 3 araca çarpması sonucu bir kişinin öldüğü, birden fazla kişinin de yaralandığı hatırlatılarak, şöyle açıklamada bulunuldu:

"Kazadan hemen sonra adli kolluk görevlileri olay yerine intikal etmeden, T.C'nin annesinin olay yerine gelerek T.C'yi kaçırdığı anlaşılmıştır. Olay yerine intikal eden adli kolluk görevlileri tarafından kazaya sebebiyet veren araç sürücüsünün tespiti amacıyla ivedi şekilde soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Kazaya karışan aracın şirket adına kayıtlı olması nedeniyle aracı kullanan şahıs ve adres bilgileri tespit edildikten sonra yapılan araştırmada, T.C. ile annesi Eylem Tok'un 2 Mart'ta saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı'ndan Mısır ülkesine çıkış yaptıkları tespit edilmiştir. Aynı gün 2 Mart'ta T.C. hakkında 'bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan, şüpheli Eylem Tok hakkında 'suçluyu kayırma' suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle titiz şekilde devam etmektedir."

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da, seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı. Kazada yaralanan O.M.A, İ.., T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan O.M.A. yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, T.A'nın hayati tehlikesi bulunduğu bildirilmişti.

Yapılan incelemede, kaza nedeniyle olay yerinden kaçan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp aynı gece İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçtıkları tespit edilmişti. Yaşanan bu olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlatmış ve şahıs hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, şahsın ve annesinin Mısır'a kaçtığı belirtilmiş ve gerekli başvuruların yapıldığı ifade edilmişti.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal