İslam Memiş'ten fakirleşme öngörüsü hakkında dikkat çeken yorum: Ya bunu yapacaksınız ya da fakirleşeceksiniz!

Kripto para piyasasında meydana gelen çöküşler, tüm dünyayı tehdit eden gıda krizi, inşaat sektöründe görülen yavaşlama sonrası küresel bazda artış gösteren konut fiyatları, altın fiyatlarındaki dalgalanmalar, dolar kurlarının giderek yukarı yönlü izleyişleri hakkında yorumlarda bulunan altın piyasaları uzmanı ve ekonomi yorumcusu İslam Memiş, açıklamalarının içinde verdiği tavsiyelerde 'Ya bunu yapacaksınız ya da fakirleşeceksiniz' uyarısını yaparak tüm dikkatleri üzerine toplandı.

21.05.2022-20:02 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-20:02) İslam Memiş'ten fakirleşme öngörüsü hakkında dikkat çeken yorum: Ya bunu yapacaksınız ya da fakirleşeceksiniz!

Altın Piyasaları Uzmanı ve aynı zamanda ekonomi yorumcusu İslam Memiş, önümüzdeki dönemler ilgili bir takım önerilerde bulundu. Gıda krizi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Memiş, konutta yaşanan yukarı yönlü artışla ilgili konulurken büyük göç beklentisi içinde olduğunu söyledi. Dünya ekonomisi ve finansal sistemin son zamanlarda iyi bir yere gitmediğini söyleyen İslam Memiş, her geçen gün fakirleşme yolunda ilerlediğimiz bir sistemin kurulduğunu ve bu sistemle birlikte insanları bile isteye fakirleştirme yoluna sürüklendiğini anlattı. Memiş, son dönemlerde ya zenginsin ya fakir diyerek bu yorumlarıyla tüm dikkatleri üzerine topladı.

Önümüzdeki ay içinde ABD'de yüzde 50 oranında bir artış beklendiğini ve aynı beklentinin burada da olduğunu söyleyen İslam Memiş, son alınan kararların çok yanlış ve zamansız olduğundan bahsederek problemi kabullenerek birlikte çözüm yoluna bakmamız gerektiğini ifade etti. Bu durumun siyasi bir kindarlık olarak asla algılanmaması gerektiğini vurgulayan Memiş, aslında para trafiğinde ciddi yeterlilik olduğunu fakat parayı yönetme kısmında problemlerin olduğunu belirterek Türkiye'nin neresinde olursanız olun tüm para trafiği açık olduğunu aktardı.

İslam Memiş

Son açıklanan konut kredileri paketinde 2 milyon TL'ye kadar 0.99 faiz oranlı kredi imkanının sunulduğunu söyleyen İslam Memiş, burada mantıklı olmayan şeyin içerdeki rant ekonomisi olduğunu ve 1 milyon kredi karşılığında tutarın 14 bin 250 TL'ye çıktığını bu rakamında çok sayıda vatandaş tarafında ödenemeyeceğini belirtti. İnsan sayısında ciddi oranda artış olduğunda bahseden Memiş, insanların ben bu sistemin neresindeyim dediği andan itibaren ufkunun genişleyeceğini söyledi.

Rant ekonomisini destekleyen kişilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması bitmeden fiyatlarını yükselttiğini belirten İslam Memiş, bizlerde bu durumda en değerli şeyimiz olan güveni kaybettiğimizi anlattı.

İslam Memiş'ten fakirleşme öngörüsü 'Ya yapacaksınız ya da fakirleşeceksiniz'!

İslam Memiş, Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerini şu sözlerle sürdürdü:

"Enflasyon ile hiperenflasyon süreci içinde para değersiz mal ise değerli olabilir. Ucuz emlak, ucuz gıda, ucuz otomobil yok. İnsanlar öncelikleri peşinde ama herkes zihniyet reformu yapmak zorunda kaldı. Bu durumda ya sisteme ayak uydurmak zorunda kalacaklar ya da fakirleşecekler. 'Alsam mı almasam mı?' sorularda cevap genel de 'al'dır. Herkes fazlasıyla hayal kurar ama az şeyin sahibi olmak zorunda kalır. 2022 yılında alamayan kişi zararda. Herkes 'ne olursa olsun al çünkü zamlanacak' düşüncesinde. Öngörülere göre fiyat artışları Temmuz ayına kadar devam edecek.Temmuzda yataylaşma görüldükten sonra mevsimsel geçiş bitecek ve sonbahara doğru ibre tekrar yukarı doğru yönelecek.

Hiperenflasyonun olup olmayacağı henüz belli değil. İnsanlar metropole göçüp verdikleri mücadelede ucuz ama kaliteli hayat isterler. Metropollerde artık ucuz hayat olamayacak ve 2023 mayıs ve haziran aylarında metropol şehirlerden kırsala alanlara milyonlarca göç olacak haberleriyle karşı karşıya kalacağız. İstanbul'dan göçü 4 milyon civarında olacak diye bekliyorum. Tersine göç trendi kısa bir zaman sonra ortaya çıkacak."

Çok sayıda vatandaşın emlak yatırımları ile ilgili akıllarında olan İstanbul'da ev alamayan ne yapmalı?' sorusuna detaylı bir cevap veren İslam Memiş, konuyla ilgili önerilerini ise şöyle sıraladı:

"Bugün değerdeki olan para memleketten toprak, başka bir ilden eve yetmiş olsa bile maalesef İstanbul'da konut almaya yetmiyor. İnsanlar farklı semtlerden arazi yatırımı yapabilirler. 2023 yılının ortalarına kadar Türkiye genelinde emlak konusu konuşulmayacak, sadece ve sadece arsa ve toprak fiyatları ele alınacak. Ev, araba alamayan vatandaşlar paralarını nakitte bekletecekler. İnsanların kesinlikle emlakçılara değil de, resmi kurum ve kuruluşlara güvenmeleri gerekiyor. Tapu veya belediyeden alım satım yapma durumları mutlaka sorgulanmalı.

Son zamanlarda bir soygunun içindeyiz. Vatandaşlar ellerinde olan varlıkları kesinlikle satmamalı. Onlara sahip çıkılmazsa soyguncuların ekmeğine yağ sürmüş olunur. Mazot fiyatları da görülen yükselme kişilerin oldukları yerde kalmalarına neden oluyor. 2020'deki eski Türkiye'yi, eski dünyayı herkesin unutması gerekiyor. Sistem şikayet eden kişilere maalesef gülüyor. Herkes harekete geçmeli ve varlıklarına sahip çıkarak israftan uak durmalı. Bunları kabullenenler sistem karşısında ezilmeyecekler. herkesin gelirlerini nasıl artırabilir bunun üzerine yoğunlaşması gereklidir."

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal