IŞİD'den Tehdit Videosu: Onlar Tadımlıktı

IŞİD yayınladığı yeni videoda Avrupa'ı tehdit etti. Hollandalı IŞİD militanı Hicham Chaib, Paris ve Brüksel saldırılarının devamının geleceğini söyledi.

28.03.2016-13:07 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) IŞİD'den Tehdit Videosu: Onlar Tadımlıktı

Terör örgütü IŞİD, önceki gün yayınladığı yeni bir videoyla Brüksel saldırılarını üstlendi.
Videoda Belçika kökenli bir terörist, Brüksel saldırılarının tadımlık olduğunu, IŞİD'e yönelik operasyonların sürmesi halinde daha büyük saldırıların gerçekleşeceğini söyledi.

"SALDIRILARIN DAHASI GELECEK"
Videonun ikinci bölümündeyse Hollandalı IŞİD üyesi Hicham Chaib, başta Belçika olmak üzere, IŞİD'e yönelik operasyonlara destek veren tüm Avrupa ülkelerini tehdit etti. Hakkında tutuklama kararı bulunan Chaib, videodai "Avrupa Paris saldırılarından ders almadı, bu yüzden Brüksel'i düzenledik. Dahası gelecek" dedi.

BRÜKSEL SALDIRISI
Brüksel saldırıları, 22 Mart 2016'da yerel saatle 08:00 ile 09:11 saatleri arasında Belçika'nın Brüksel şehrinde Maelbeek/Maalbeek metro istasyonunda ve Brüksel Havalimanı'nda gerçekleşen bir dizi silahlı saldırı ve bombalı intihar saldırısı. Saldırılar sonucunda iki saldırgan ile birlikte 33 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi yaralandı. Saldırıları Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi.
Saldırıların ardından Belçika Hükümeti üç günlük ulusal yas ilan etti. Ayrıca, saldırılar Belçika'da gerçekleştirilen en büyük saldırı olarak kayıtlara geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal