İran'dan İsrail'e Tehdit: Dünya'dan Silmek İçin Sabırsızlanıyoruz

İsrail ile İran arasındaki tansiyon yükselmeye devam ediyor. Son olarak İran Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Aziz Nasirzade yaptığı açıklamada, "Hava kuvvetlerindeki genç insanlar bütünüyle hazır ve Siyonist rejimle çarpışmak ve onları Dünya'dan yok etmek için sabırsız" dedi.

21.01.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-11:44) İran'dan İsrail'e Tehdit: Dünya'dan Silmek İçin Sabırsızlanıyoruz

İran Hava Kuvvetleri Komutanı gerçekleştirdiği açıklamada, İsrail ile savaşmak ve onları silmek için sabırsız olduğunu ifade etti. Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Aziz Nasirzade, "Hava kuvvetlerindeki genç insanlar bütünüyle hazır ve Siyonist rejimle çarpışmak ve onları Dünya'dan yok etmek için sabırsız" sözlerini kullandı.

BÖLGEDE TANSİYON YÜKSELİYOR

İsrail, Suriye topraklarında İran Devrim Muhafızları'na bağlı özel güç Feylak el-Kudüs'e ait hedeflere hava saldırısı yaptığını duyurmuştu. İran'dan gelen bu açıklamayla beraber bölgede tansiyonun daha da yükselmesi tahmin ediliyor.

İSRAİL'İN SURİYE'DEKİ SALDIRISI

İsrail ordusu tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, "İsrail savunma ordusu, şu saat itibariyle Suriye'de Feylak el-Kudüs'e ait hedefleri vuruyor." sözlerine yer verildi. Açıklamada, Suriye rejimi, İsrail topraklarını veya güçlerini hedef almaya karşı ikaz edildi.

NETANYAHU DA AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Binyamin Netanyahu, 13 Ocak'ta yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun son 36 saat içerisinde Şam'da içlerinde İran'a ait silah depolarının da olduğu "İran'a ve Hizbullah'a ait" noktaların vurulduğunu söyleyerek, İsrail'in daha önce de buna benzer saldırılar yaptığını söylemişti.

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ, FÜZELERİ İMHA ETTİ

Öte taraftan, Suriye haber ajansı SANA'nın askeri bir görevliye dayandırdığı haberde, İsrail'in karadan ve havadan güdümlü füzelerle Suriye topraklarına saldırdığı, Suriye hava savunma sistemlerinin saldırıyı önlediği ve füzelerin çoğunu hedefine ulaşmadan imha ettiği bildirildi. SANA'da daha önce yer alan haberde ise İsrail'in söz konusu saldırısının Lübnan toprakları, El-Celil ve Taberiyye Gölü üstünden yapıldığı fakat hava savunma sistemlerinin onlarcasını imha ettiği bilgisi verildi. Füzelerin imha anına ilişkin video görüntüleri yayınlandı.

İsrail ordusu dün akşam, Golan Tepeleri'nin kuzeyine bir roket atıldığını ve bunun Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal