İran Kısıtlamaları Bayramdan Sonra Kaldırıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip coronavirüs dolayısıyla uygulamaya konan kısıtlamaların Ramazan Bayramı'nın ardından kaldırılacağını duyurdu.

16.05.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-14:37) İran Kısıtlamaları Bayramdan Sonra Kaldırıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip coronavirüs dolayısıyla uygulamaya konan kısıtlamaların Ramazan Bayramı'nın ardından kaldırılacağını duyurdu.

Filistin'e destek için ramazan ayının son cumasında yapılan Kudüs Günü törenlerinin bu sene sadece "beyaz bölge" denilen coronavirüs tehlikesi az olan 218 ilçede düzenleneceğini kaydeden Hasan Ruhani, "Elbette tüm sağlık kurallarına uymak kaydıyla yürüyüş şeklinde değil cuma namazında toplantı şeklinde yapılacak" ifadelerini kullandı.

Ruhani, hala virüse yakalanan kişi sayısının fazla olduğu ve "kırmızı bölge" denilen ülkenin başkenti Tahran'da ise Kudüs Günü törenlerini Devrim Muhafızları Ordusu'nun organize edeceğini ve törenin halkın toplanmasına müsaade edilmeden sadece araç geçişleriyle düzenleneceğini kaydetti.

Ramazan Bayramı namazının da büyük kalabalıkların bir araya geldiği yerler haricinde ülke çapında tüm camilerde eda edileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Ruhani, "Her camide sağlık talimatlarına uygun bir şekilde namaz kılınabilir ve insanlar kendi evlerinde de kılabilir" ifadelerini kullandı.

"KISITLAMALAR BAYRAMDAN SONRA KALDIRILACAK"

Cumhurbaşkanı, ülke çapında virüs dolayısıyla alınan kısıtlamaların Ramazan Bayramı'nın ardından sona ereceğini dile getirerek, "Restoranlar, mübarek ramazan ayından sonra sağlık protokollerine uyulması kaydıyla faaliyetlerine yeniden başlayacak. Şu anda yoğun şekilde salgınla mücadele eden tıp fakülteleri haricinde bütün üniversiteler 6 Haziran'da açılacak" diye konuştu.

Spor faaliyetlerinin de bayramın ardından başlayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, "Spor karşılaşmaları sağlık kuralları kapsamında ve seyircisiz yapılacak. Bu protokol Sağlık Bakanlığı tarafından tebliğ edilecek" ifadelerini kullandı.

Ruhani ayrıca ülkedeki türbeler ve kutsal mekanların da bayramın ardından üç saat sabah ve üç saat öğleden sonra olmak üzere ziyarete açılacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal