İran İtiraf Etti, İsrail Denetleme Yapıyor

İran İstihbarat Bakanlığı Casuslukla Mücadele Birimi Genel Müdürü, İran istihbarat servislerinin İsrail hükümetinin içinde güçlü bir nüfuza sahip olduğunu iddia etti.

20.12.2018-17:54 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-17:52) İran İtiraf Etti, İsrail Denetleme Yapıyor

İran İstihbarat Bakanlığı Casuslukla Mücadele Birimi Genel Müdürü, İran istihbarat servislerinin İsrail hükümetinin içinde güçlü bir nüfuza sahip olduğunu iddia etti.  İran yerel ajansının haberine göre, ismi belirtilmeyen Casuslukla Mücadele Birimi Genel Müdürü, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İsrail ajanlarının "belirli zamanlarla" İran'a gittiği konusundaki iddiasına bir açıklama yaparak yanıt verdi.

Yapılan açıklamada, "Netanyahu'nun bu tür hikâyeler anlatma hakkı var. Çünkü İsrailli bakanın İran için casusluk yapması ve İran istihbarat kurumlarının İsrail yönetimi içindeki güçlü nüfuzu, onu içeriden ve dışarıdan ağır bir tehditle karşı karşıya bıraktı." dözleri kullanıldı.

Netanyahu'nun, İsrailli siyasetçilerin, güvenlik görevlilerinin ve milletvekillerinin İran istihbarat kurumlarıyla bağlarının olup olmadığını anlamak için sıkı takibe alınması doğrultusunda İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet'e (Şabak) emir verdiği iddia edilen açıklamada, "Bu talimat meselenin gerçekliliğini ortaya çıkarıyor. Netanyahu’nun izahata ihtiyacı var." denildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal