İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD Savaş Bahanesi İçin Komplo Kuruyor

Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki gerilim artıyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamalarda ABD'yi tehdit etmişti. Bugün de İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif kritik açıklamalar yaptı.

31.12.2020-22:28 - (Son Güncelleme: 31.12.2020-22:28) İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD Savaş Bahanesi İçin Komplo Kuruyor

ABD'ningeçtiğimiz günlerde 1 yıl önce öldürülen Kasım Süleymani'nin yıl dönümünden önce nükleer başlıklı füze taşıyan 2 uçağı Orta Doğu'ya göndermesinin etkileri hala sürüyor.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'muhtemel İran saldırısına karşı" ağır bombardıman uçaklarını bölgeye gönderen Washington yönetimini "savaş bahanesi için komplo kurmakla' suçladı.

'Irak'tan gelen istihbarat, savaş bahanesi üretmek için komplo kurulduğunu gösteriyor' diyen Zarif, İran'ın savaş istemediğini ancak ülkenin güvenliğine ve hayati çıkarlarına yönelik tehditlere de açık bir şekilde ve doğrudan karşılık vereceğini belirtti.

'TRUMP VE SUÇ ORTAKLARI MİLYARCA DOLARI İSRAF EDİYOR'

Yaptığı açıklamalarla gerilimi arttıran Zarif açıklamalarına şu şekilde devam etti, 'Donald Trump ve suç ortakları, ABD'deki koronavirüs salgınıyla mücadele etmek yerine Orta Doğu'ya ağır bombardıman uçakları ve donanma filoları göndererek milyarlarca doları israf ediyor'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal