Irak'tan ABD - İran Müzakerelerine Destek

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hekim, ABD Başkanı Donald Trump’ın teklif gelmesi durumunda İran ile masaya oturabilecekleri şeklindeki açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti

01.06.2019-11:01 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-17:01)

Irak Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hekim, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile aralrındaki nükleer krizin ardından İran tarafından teklif gelmesi durumunda müzakere için masaya oturabilecekleri şeklindeki açıklamaları yorumladı.

El-Hekim, ABD Başkanı Trump’ın açıklamasını ‘Doğru yolda atılan bir adım’ olarak nitelendirdi ve “ABD ile İran arasında yalanan krize karşı Irak’ın çok net ve açık bir tutumu vardır o da bölgede bir savaşın yaşanmasını engellemek” ifadesinde bulundu.

''AÇIKLAMALARI DOĞRU YOLDA ATILAN BİR ADIMDIR"

ABD Başkanı Trump’ın attığı bu adımın bölgeyi sükunete davet eden çağrılarına uyduğunu belirten Irak Dışişleri Bakanı, “Irak olarak ABD Başkanın son açıklamalarını bölgede istikrarın sağlanması amacıyla doğru yolda atılan bir adımdır” şeklinde değerlendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı açıklamada, Çin ve İran’ın gücünü kaybetmiş ülkeler olduğunu ve bu ülkelerin Washington ile bir anlaşma yapmak istediklerini söyleyerek, İran’ın bir müzakere talebi olması durumunda masaya oturabileceklerini aktarmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal