Iphone Etkin Değil Sorunu Nedir, Neden Olur, Nasıl Çözülür?

Kullanıcıların karşısına çıkan Iphone etkin değil sorununun çözümü araştırılıyor. Peki, Iphone etkin değil sorunu çözümleri nelerdir, iTunes çözümü nedir, Iphone kurtarma modu nedir? Cevapları sizler için derledik.

16.12.2021-16:10 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-15:19)

Etkinleştirme sunucuları aktif olmadığı sırada kullanıcıların karşısına çıkan “Iphone etkin değil” sorunu çok araştırılan sorunlardan biri çünkü bu sorun geldiği sırada telefonunuzu kullanamıyorsunuz. Cihazdan ya da operatörden kaynaklı olarak oluşabilen bu sorun nasıl çözülür? İşte detaylar...

NEDİR, NEDEN OLUR?

“Iphone etkin değil” sorunu kullanıcıların telefonuna bir anda gelen bir bildirim. Bildirim geldiği anda gitmediği sürece telefonunuzu kullanamıyorsunuz. Bu sorun genelde telefon parolanızı ardı ardına yanlış girdiğiniz durumlarda ortaya çıkabiliyor. 

Bu sorun, Apple destek sayfasında da yer alıyor. Destek sayfasında yer alana göre etkinleştirme sunucuları aktif olmadığında bu sorunla karşılaşıyorsunuz. Yani bu sorun birçok yerden kaynaklı olabilir. Peki, bu sorun nasıl çözülür?

NASIL ÇÖZÜLÜR?

Sorun eğer SIM kartınızdan kaynaklanıyorsa SIM kartınızı kontrol etmekte fayda var. SIM kartınız cihazınıza uyumlu olmalı. Kartınızda olabilecek toz ya da kir bir sorun yaratabilir. SIM kartınızı çıkarıp temizleyerek tekrar kontrol edebilirsiniz.

GSM operatörünüzle iletişime geçebilirsiniz. Özellikle hattınızı taşıdığınız durumlarda bu sorunla karşılaşmanız olası. Bu durumda operatörünüzün müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Basit ama etkili olan çözümlerden biri cihazınızı kapatıp açmak. Sorunu gördüğünüzde cihazınızı yeniden başlatabilirsiniz. Telefonunuzu kapatmışken SIM kartınızı da kontrol edebilirsiniz.

Güçlü bir Wifi ağında olduğunuzdan emin olmak sorunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Eğer iyi bir bağlantınız yoksa da aynı sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda başka bir Wifi ağını denemek ya da kendi Wifi ağınızı kontrol etmek iyi bir çözüm olabilir.


ITUNES İLE ETKİNLEŞTİRMEK DE BİR ÇÖZÜM

- En güncel iTunes sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.

- iPhone’unuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.

- iTunes’u açın ve kendi cihazınızı seçin.

- Bir süre bekleyin.

- "Yeni Olarak Ayarla" ya da "Yedekten Geri Yükle" yazısını görüyorsunuz iPhone etkinleştirilmiş demektir.

IPHONE KURTARMA MODUNA BAŞVURUN

- En güncel iTunes sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.

- iPhone’unu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.

- Sesi Aç düğmesine basın.

- Sesi Kıs düğmesine basın.

- Yan düğmeye basın ve kurtarma modu ekranı açılana kadar basılı tutun.

- iTunes’u açın ve kendi cihazınızı seçin.

- Güncelle butonuna tıklayın.

- Verileriniz silinmeden yazılım yeniden yüklenecek. Eğer işlem 15 dakikadan uzun sürdüyse ya da cihaz kurtarma modundan çıktıysa adımları baştan uygulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal