WhatsApp'a Yeni Özellik Geldi

WhatsApp, kullanıcılarına yeni bir özellik sundu. Yeni güncellemeler konusunda hız kazanan WhatsApp her geçen gün yeni bir özelliğini duyuruyor. Bu defa da kullanıcıları sevindiren bir haber geldi. Yeni güncellemeleri sizler için derledik.

02.03.2021-16:19 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-10:11) WhatsApp'a Yeni Özellik Geldi

WhatsApp’ta artık emojilerden daha fazla kullanılan çıkartmalar sohbetlerinizi eğlenceli hale getirirken duygularınızı daha iyi ifade etmenizi sağlıyor. Üstelik artık istediğiniz fotoğraf üzerinde kendi çıkartmanızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca çıkartmalarınızı kaydeden kişilerle paylaşabilir ve ağınızı genişletebilirsiniz. İşte yeni özelliğin detayları…

WHATSAPP GRUPLARINA YENİ ÖZELLİK

Kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam eden Whatsapp, bu defa da gruplar için yeni bir çalışma yapıyor. Buna göre Whatsapp grup yöneticileri gruba gelmiş herhangi bir mesajı silebilecek. Özellikle resmi gruplar için çok işe yarayacak bu özelliğin ne zaman geleceği merak ediliyor.

WhatsApp beta 2.2.22.1.1 güncellemesinde fark edilen özellik test aşamasında. Yakın zamanda gruplar üzerinde etkili olması bekleniyor. Grup yöneticilerinin daha çok yetki alacağı bu özellik kullanıcıların çok işine yarayacak.


WHATSAPP'TAN YENİ SES KAYDI ÖZELLİĞİ GELDİ!

Whatsapp Twitter hesabından yeni ses kaydı özelliğini duyurdu. Kullanıcıların hayatını oldukça kolaylaştıracak yeni bir özellik kullanıcılara sunuldu. Bundan sonra Whatsapp sohbetlerinizde kaydettiğiniz ses kaydını göndermeden önce dinleyebileceksiniz.

Kullanıcılarına ardı ardına yenilikler sunmaya devam eden Whatsapp bu konuda müthiş bir hız yakalamış durumda. Buna göre artık ses kaydınızı kaydettikten sonra göndermeden önce dinleyip kontrol edebileceksiniz. Böylece kullanıcılar ses kaydında olabilecek hataları önceden fark edip değiştirebilecek.

WHATSAPP'TA KURAL DEĞİŞİKLİĞİ: YENİ BİR SEÇENEK GELDİ!

Whatsapp son görülme seçeneklerine bir yenisini daha ekliyor. Son görülmenizi paylaşıp paylaşmamak için Whatsapp'ın verdiği seçeneklere göre son görülme bilginizi herkes, kişilerim ve hiç kimse olarak seçebiliyordunuz. Buna göre hiç kimseyi seçtiğinizde son görülmeniz kimseyle paylaşılmadığı gibi siz de hiç kimsenin son görülmesini göremiyordunuz.

Yeni bir seçenek daha eklendi! Son görülme seçeneklerine dördüncü bir seçenek daha verildi. Kişilerim hariç isimli seçeneği işaretlediğinizde son görülmenizi sadece kara listeye alıp engellediğiniz kişilere kapatmış olacaksınız. Böylece kara listeniz haricindeki kişilerin son görülmesini görebileceksiniz.

Kullanıcıların çok işine yarayacak bu yeni seçeneğin ne zaman aktif olarak kullanılabileceği merak konusu. Kullanıcılar yeni haberleri bekliyor.


KAYBOLAN MESAJLARA İKİ YENİ ZAMAN SEÇENEĞİ GELDİ!

Kaybolan mesaj özelliğini getiren Whatsapp, kaybolma zamanı seçeneklerine iki yeni zaman daha ekledi. Whatsapp yeni getirdiği düzenleme ile kullanıcılarına istedikleri sohbetlerin silinmesi için bir zamanlayıcı kurabilme özelliği getirmişti. Bu özelliğe göre istediğiniz bir sohbette bu seçeneği tıkladığınızda mesajlarınızın hepsi 7 gün sonra siliniyordu.

Bir çeşit story uygulaması olan Snapchat'e benzeyen bu özelliğe 7 gün haricinde iki farklı zaman daha getirildi. Buna göre kullanıcılar istedikleri bir sohbet için bu seçeneği tıkladıklarında ister 7 gün, ister 24 saat, isterseler de 90 gün içerisinde mesajlarım silinsin diyebilecekler. Hangi zaman seçeneğini işaretlerseniz o zaman zarfında seçtiğiniz sohbetteki mesajlarınız kaybolacak. Attığınız tüm mesajlar ve medya dosyaları seçtiğiniz zamanın geçmesinin ardından silinecek.

WHATSAPP WEB ÇIKARTMA YAPMA ÖZELLİĞİ NEDİR?

WhatsApp kullanıcılarına farklı bir app olarak çıkartma yapabilme imkanı veriyordu ancak bunu sadece telefon üzerinde gerçekleştirebiliyordunuz. Ayrıca bu özellik bir eklenti gibi farklı uygulamalar sayesinde çalışıyordu. Şimdi web üzerinde WhatsApp’ı kullanırken bilgisayarınızda kayıtlı herhangi bir fotoğrafı düzenleyebiliyorsunuz ve düzenlediğiniz fotoğrafı çıkartma olarak kullanıp arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabiliyorsunuz. Hazırladığınız çıkartmaların kaydedilmesi durumunda kişileriniz tarafından geniş alanlara da yayılabilir.


WHATSAPP WEB’DE ÇIKARTMA NASIL YAPILIR?

WhatsApp Web üzerinde çıkartma yapmak telefonunuz üzerinde çıkartma oluşturmaya benziyor. Adımlar çok basit ve hızlıca kullanılabilir. Kendi çıkartmanızı oluşturmanızın adımları şöyle;

İlk adımda çıkartmayı göndermek istediğiniz kişiye tıklıyorsunuz ve ataş (dosya gönderme) butonuna tıklayıp yeni gelen çıkartma simgesine tıklıyorsunuz. Tıkladığınız anda bilgisayarınızın dosya sekmesi açılıyor ve çıkartma yapmak istediğiniz fotoğrafı seçiyorsunuz. Fotoğraf WhatsApp Web üzerinde açılıyor ve çıkartma yapabilmeniz için bazı araçlar çıkıyor. Onları kullanarak çıkartmanızı istediğiniz şekilde oluşturabilirsiniz.

WHATSAPP WEB’DE ÇIKARTMA YAPMAK İÇİN HANGİ ARAÇLAR VAR?

Seçtiğiniz görsel üzerine yazı, emoji ve eski çıkartmalarınızdan ekleyebilirsiniz. Ayrıca kalemle de dilediğiniz renkte üzerinde çizim yapabiliyorsunuz. Arka planı yok etmek, fotoğrafı kırpmak ya da döndürmek de görsel üzerinde yapabileceğiniz diğer düzenlemelerden. 

Herhangi bir görsel üzerinde çıkartma oluşturmak eğlenceli olabileceği gibi arkadaşlarınızla ya da ailenizle olan fotoğrafları da düzenlemek harika olacaktır. Grup sohbetlerinize ayrı bir renk katacak bu çıkartmalar kişileriniz tarafından da kaydedilip kullanılabilir.


YENİ ÖZELLİK SADECE WHATSAPP WEB’DE Mİ OLACAK?

Uygulama içindeki kendi çıkartmanızı yapma özelliği şu an sadece WhatsApp Web üzerinde kullanılabiliyor. Bu yeni çıkartma özelliği masaüstü kullanımlarda da aktif olmaya başlayacak. Telefon üzerinde ikinci bir uygulama ile yapılabilen çıkartmaların WhatsApp uygulamasından çıkmadan da oluşturulabilmesi bekleniyor.

Yeni özelliği çok sevilen WhatsApp, güncellemeleriyle çok ses getiriyor. Neredeyse tüm dünyada, herkesin kullandığı bu sohbet uygulaması herhangi bir değişiklik gösterdiğinde hemen konuşulmaya başlıyor ve gündem oluyor. Kullanıcılar, yeni WhatsApp güncellemelerini merakla bekliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal