Apple Dijital Miras Özelliğini Kullanıcılara Sundu

Geçtiğimiz gün duyurulan yeni İOS 15.2 sürümüne ilginç bir özellik eklendi. Dijital miras özelliği denen bu özellikle telefon verilerinizi miras bırakabilirsiniz. Detayları sizler için derledik.

14.12.2021-16:02 - (Son Güncelleme: 15.12.2021-14:54) Apple Dijital Miras Özelliğini Kullanıcılara Sundu

Apple, geçtiğimiz günlerde yeni İOS sürümü 15.2 güncellemesini tanıttı. Yeni güncellemeyle birçok özellik iyileştirildi ve kullanıcı memnuniyeti sağlandı. Bunlarla birlikte bir de kullanıcıları şaşırtan bir özellik daha tanıtıldı: Dijital miras! Bu özelliğe göre telefon verilerinizi istediğiniz kişilere miras olarak bırakabileceksiniz. İşte detaylar…

DİJİTAL MİRAS ÖZELLİĞİ NEDİR?

Öldükten sonra telefonlarının ne olacağıyla ilgili soru herkesin kafasını meşgul ediyordu. Apple bu soruna bir çözüm getirdi. Yeni güncellemeyle birlikte telefonunuz içerisinde yer alan kişisel verileriniz sizden sonra sizin belirleyeceğiniz beş kişiye kalıyor. Siz öldükten sonra verilerinizi sadece bu belirlediğiniz beş kişi görebilecek.

Apple bu yeni özelliği ile aslında dijital verileri korumayı ve güvence altına almayı hedefliyor. Ancak öldükten sonra telefonuma ne olacak sorununu da otomatik olarak çözmüş oldu. Eğer yeni güncellemeyi alırsanız Apple hesabınızda bulunan kişisel bilgilerinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı, seslerinizi ve tüm dosyalarınızı; aynı zamanda mailinizi, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarınızın hepsini seçtiğiniz 5 kişinin erişimine açıyorsunuz.

Bu verileri sadece erişim izni verdiğiniz kişiler görebiliyor. Belirlediğiniz kişiler haricinde kimseye kişisel verileriniz açık olmayacak ve kimse erişim sağlayamayacak.


DİJİTAL MİRASINIZI NASIL BIRAKABİLİRSİNİZ?

Ölümünüzün ardından belirlediğiniz kişilerin telefonunuzdaki verilere ulaşabilmesi için bazı adımlardan geçmesi gerekiyor. Buna göre mirasçılarınız öncelikle güvenlik duvarını aşmalı; bu da ölüm belgesinin kopyasını Apple’a iletmekle sağlanıyor. Belgeyle birlikte mirasçıların geçmesi istenen ek bir güvenlik alanı daha var. İki adım da Apple tarafından onaylandığında mirasçılara erişim izni verilecek.

Güncelleme ardından telefonunuzun ya da tabletinizin “Ayarlar” bölümüne giriş yapmanız gerekiyor. Ardından “Şifre ve Güvenlik” kısmına girip profilinize tıklamanız gerek. Yeni güncellemeyle birlikte bu bölümde “Legacy Contact” yazan kişileri belirleyebileceğiniz bölümü göreceksiniz. 5 kişiyi seçtikten sonra onay vermeniz yeterli olacaktır. 5 kişiyi belirlemeniz ardından kişilerde değişiklik yapılıp yapılamayacağı da merak konusu.

Aynı özelliği telefonunuz haricinde eğer güncelleme alırsanız iPad üzerinde de kullanabileceksiniz. Böylece telefon ya da tabletiniz üzerindeki verileri vefatınız ardından istediğiniz 5 kişiye bırakabileceksiniz. Yeni özellik kullanıcılar tarafından hem beğenildi hem de eleştirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal