iPadOS 16 özellikleri ve yenilikleri

Apple, bugün gerçekleştirdiği WWDC22 etkinliğinde yeni iPadOS 16 sürümünü tanıttı. iPadOS 16 güncellemesi alacak olan modeller merak edilirken sizler için yazımızda açıkladık. İşte yeni iPadOS 16 güncellemesi yapılacak olan modeller…

07.06.2022-00:29 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-00:29) iPadOS 16 özellikleri ve yenilikleri

Apple, yeni tanıtımları ile gündemde yer alıyor. iPad serisi için gelecek olan yeni güncelleme ile cihazların daha kullanışlı bir hale gelmesi amaçlanmaktadır. Bugün gerçekleştirilen WWDC22 etkinliğinde yeni güncelleme hakkında detaylar paylaşıldı. Yeni güncelleme ile birlikte iPad cihazlar atık dizüstü bilgisayarlarla aynı seviyeye ulaştı. Yeni güncellemede kişiselleştirme özellikleri de yer alıyor. İşte yeni iPadOS 16 güncellemesi yapılacak olan modeller…

iOS 16 tanıtımı yapıldı

 WWDC 2022 etkinliğinde Apple yeni ürünlerini ve işletim istemlerini tanıttı. iPadOS 16 güncellemesi ile yeni bir devir açacak olan Apple, dikkatleri üzerine topladı. Yeni güncelleme ile artık FaceTime’da sekme paylaşımı yapılabilecek ve sekme çubuğunda insanların hangi sekmelere baktığını görülecek.

Ayrıca iş üzerine de birçok konuda farklı seçenekler yer alacak. Yeni iPadOS 16 güncellemesi ile masaüstü uygulama erişimi de olacak. Bununla birlikte M1 işlemcili iPad modellerinin kullanabileceği ekran ölçeklendirme ayarı tanıtıldı. Ekran boyutlarında yapılan düzenleme ile daha çok uygulama kullanma imkanı sunulacak.

İpadOS 16 Güncellemesi

iPadOS 16 ile birlikte fazla bir bellek ihtiyacı da doğarken 16 GB’a kadar sanal bellek kullanma imkanı tanınacak. Tüm bunlarla birlikte iPadOS sürümünde Stage Manager adı verilen ekran yönetim özelliği, harici ekran desteğiyle birlikte yer alacak. Bu sayede MacBook Air modeline benzer bir sistem ortaya çıkacak.

Apple iPadOS 16 güncellemesi ile Passkeys ve Mesajlar uygulamasında yer alan SharePlay özrelliğini de kullanıcılara sunacak. En dikkat çeken özelliklerden biri de düzenleme moduna ihtiyaç duyulmadan dosya seçme ve değiştirme yapılabilecek. Dizin boyutu ve yer alan diğer dosyalarında yönetici ekranında kullanılmasını sağlayacak. Bu yeni sürüm tüm iPad Pro modellerini kapsamaktadır. Yani 2. Nesil ve üzeri iPad Air modeli bulunan kullanıcılar bu güncellemeyi alabilecekler.

iPadOS 16 güncellemesi alacak modeller hangileridir?

1. Nesil iPad Pro

2. Nesil iPad Pro

3. Nesil iPad Pro

4. Nesil iPad Pro

5. Nesil iPad Pro

2. Nesil iPad Air

3. Nesil iPad Air

4. Nesil iPad Air

4. Nesil iPad mini

5. Nesil iPad mini

5. Nesil iPad

6. Nesil iPad

7. Nesil iPad

8. Nesil iPad

İpadOS 16 Güncellemesi Hangi Cihazlarda Kullanılacak

iPadOS 16 ne zaman yayınlanacak?

Bugün gerçekleştirilen etkinliğin ardından tanıtımlar yapılırken yeni iPadOS 16 güncellemesinin ne zaman geleceği de merak konusu oldu. Güncelleme bugünden itibaren indirilebilir.

iPadOS 16 Beta, ise herkesin kullanabileceği bir sürüm olarak Temmuz ayında indirilebilecek.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal