iOS 16 Developer Beta indirme ve kurulum adımları

İOS kullanıcılarının uzun zamandır beklediği an geldi. İOS 16 Developer Beta indirme ve kurma işlemi yapmak isteyen Iphone kullanıcıları bunu nasıl yapacaklarını araştırıyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

07.06.2022-14:03 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-14:03) iOS 16 Developer Beta indirme ve kurulum adımları

WWDC 2022 etkinliğinin gerçekleştirilmesi ile beraber İOS 16 tanıtımı da yapıldı. Birçok yeni özellikle kullanıcılarının karşısına çıkan İOS 16 merak konusu oldu. Iphone kullanıcıları yeni sürmü nasıl kuracaklarını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

iOS 16 ile beraber Iphone kullanıcıları kilit ekranı özelleştirmeden yeni güvenlik geliştirmelerine, kişisel ses düzenlemesinden iMessage yeniliklerine kadar birçok yeni özelliğe onunda kavuştu.

Apple, Eylül ayından sonra yeni cihazı Iphone 14'ü kullanıcılarına sunacak. Bununla beraber bu tanıtımdan kısa süre sonra da iOS 16 sürümünü piyasaya sunacak. Bu sürümü yalnızca Iphone 8'den sonraki modeller kullanabilecek. Lakin yeni sürüm piyasaya sürülmeden önce Beta sürümünü yükleyerek deneyimleyebilirsiniz.

ios 16

iOS 16 Beta neler sunuyor?

Yeni sürüm ile beraber "SharePlay" özelliği sayesinde birkaç uygulamada kullanıp “izleme partisi” yapılabilirken, mesajlarda yanlış gönderilenleri düzenleyebilir veya mesajı geri çekebilirsiniz. Ayrıca kilit ekranı özelleştirmesi ile yeni widgetler ekleyerek yazı fontlarında düzenleme yapabilirsiniz.

iOS 16 Beta nasıl yüklenir?

Geliştirmeleri devam eden iOS 16 oldukça yeni özellikleri ile kullanıcılarına hizmete vermeye devam ediyor. Lakin kullanıcılar beta sürümünü kullanırken çeşitli sorunlarla karşılaşabileceklerini bilmeliler. O yüzden yeni sürüm tanıtılana kadar betayı yüklemenizi tavsiye etmeyiz. Ama yine de denemek isterseniz aşağıdaki link ile beta profiline erişebilirsiniz.

https://betaprofiles.com/

ios 16 beta

Beta profilini cihazına yükleyenler bu işlemden sonra Ayarlar kısmına giderek oradan Yazılım Güncelle kısmına tıklanmalıdır. Buraya girdiğinizde karşınıza iOS 16 Developer Beta seçeneği karşınca çıkacak. Bu kısma tıklayarak güncellemeyi indirerek kurabilirsiniz.

iOS 16 güncellemesi alacak modeller

- iPhone SE (2022)

- iPhone 13

- iPhone 13 mini

- iPhone 13 Pro

- iPhone 13 Pro Max

- iPhone 12

- iPhone 12 mini

- iPhone 12 Pro

- iPhone 12 Pro Max

- iPhone 11

- iPhone 11 Pro

- iPhone 11 Pro Max

- iPhone Xs

- iPhone Xs Max

- iPhone Xr

- iPhone X

- iPhone 8

- iPhone 8 Plus

- iPhone SE (2. nesil)

- iPod Touch (7. nesil)

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal