Instagram Reels’de yeni dönem: Instagram Reels beğeni ve görüntülenme sayısı kalkıyor!

Binlerce kullanıcıya sahip olan Instagram, herkesi şaşırtacak yeni bir karar aldı. Instagram Reels 'de artık beğeni ile görüntüleme sayıları gösterilmeyecek. Konunun detaylarını ise sizler için haberimizde paylaştık.

21.06.2022-11:18 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-11:18) Instagram Reels’de yeni dönem: Instagram Reels beğeni ve görüntülenme sayısı kalkıyor!

Instagram platformunun Reels özelliği beğeni ile görüntüleme sayılarına odaklı bir platform olmadığını kanıtlamak için çok önemli bir adım atmaya karar verdi. Instagram Reels, TikTok uygulamasına rakip olarak sosyal medya üzerinden kısa videolar paylaşılmasına imkan tanıyor. Gün geçtikçe popülerliğini artıran Instagram Reels uygulaması, son zamanlarda beğeni ile görüntüleme sayılarının öne çıkarılması ile eleştiri yağmuruna tutulmaktadır.

Instagram Reels 'de beğeni ve görüntüleme sayısı kalkıyor

Instagram Reels beğeni ile görüntüleme sayısını kaldırıyor

Instagram 'ın Reels özelliğinin sadece beğeni ile görüntülemelere odaklı olmadığını kanıtlamak için çok önemli bir karar aldı. Edinilen bilgilere göre Instagram Reels 'deki beğeni ile görüntüleme sayıları gizlenecek.

Alessandro Paluzzi tarafından Twitter 'da paylaşılan bir gönderide Instagram, Reels beğeni ile görüntüleme sayılarını gizlemek için çalışmalara başladı. Reels paylaşımı yapanların artık beğeni ile yorum kısımlarında kişi sayısı belirtilmeyecek.

Yüksek sayıda beğenisi olan paylaşımların yeni beğeniler almasının çok daha muhtemel olduğu söylenebilir. Reels kısmında yüksek miktarda beğeni sayısına ulaşan videolara diğer paylaşımların da şanslarının daha az olduğu gerçeği apaçık ortada. Instagram 'ın bu yeni özelliği ile beraber kullanıcıların herhangi bir etki altında kalmadan beğeni yapmaları amaçlanmaktadır.

Instagram Reels 'de yeni dönem

Instagram aynı zamanda yeni tam ekran ana sayfa görüntülenmesini de test edecek. Ayrıca, video ile Reels paylaşımlarının da tam ekran şeklinde gösterilmesi için çalışmalara başlandı. Meta CEO 'su olan Mark Zuckerberg, Instagram 'dan yapmış olduğu bir paylaşımı ile bu yeni özelliği herkese ilan etti.

Videoların ağırlığını artırmak niyetinde olan Instagram, bu konuda da adımlar atmaya devam etmektedir. Kullanıcılar şu an tam ekran olarak izlemek için videonun üzerine tıklamak zorundalar. Gelen yenilikler ile beraber videolar da tam ekran şeklinde açılacak.

Bu aşamada Instagram 'ın yeni özelliklerinin ne zaman bitip kullanıma açılacağı hakkında ise hala net bir bilgi yoktur. Fakat yakın zamanda bu yeni özellikler kullanıcıların kullanımına açılacaktır.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal