İngiltere Seyahat Onayı Verdiği Aşıları Açıkladı!

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sinovac, Sinopharm ve Covaxin'i kabul edilen aşı listelerine eklendiğini duyurdu.

09.11.2021-12:20 - (Son Güncelleme: 09.11.2021-12:20)

Son dakika gelen bilgilere göre İngiltere Sinovac, Sinopharm ve Covaxin'i kabul ettiği aşı listelerine ekleyecek.

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yeni aşıların 22 Kasım'dan itibaren geçerli olacağı bildirildi. Bu açıklama ile birlikte,  Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya ve Hindistan gibi ülkelerde Sinovac, Sinopharm ve Covaxin aşılarını olanlar, İngiltere'ye seyahat edebilecek.

İngiltere'nin seyahat kurallarına göre onaylı aşıları olan insanlar, İngiltere'ye seyahat edecekleri zaman 14 günlük karantina'ya takılmayacaklar. Bu kişiler sadece İngiltere sınırlarında 2 gün geçirdikten sonra bir antijen testi yaptırmak zorunda. İngiltere, ekim ayında Türkiye dahil 37 ülkenin aşı sertifikalarını tanımış ancak onaylı aşı listesinde Sinovac bulunmadığı için sadece Pfizer-BioNTech aşısı olanlara seyahatlerde kolaylık sağlanmıştı.

PEKİ KOVİD-19 AŞILARININ YAN ETKİLERİ VAR MI?

Salgının önüne geçmek için üretilen Bionteck, Sinovac ve TURKOVAC hakkında ne çok merak edilen başlıkların başında, aşıların yan etkilerinin olup olmadığı. Dünya genelinden yaygın olarak uygulanan Biontech, Sinovac aşılarının birinci ve ikinci dozlarının da yan etkileri arasında da değişiklik görülüyor. Yapılan kapsamlı araştırmalarda aşıların arasında ortak görülen yan etkiler aşağıdaki gibi sıralandı;

-Baş ağrısı

-Eklem ağrıları

-Kas ağrıları

-Enjeksiyon bölgesinde ağrı

-Yorgunluk

-Üşüme

-Ateş

-Enjeksiyon bölgesinde şişlik

-Daha az yaygın olan başka yan etkiler de görülebilir.

-Yan etkiler, ikinci dozdan sonra daha yaygın şekilde görülebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal