Bu Seferde Hindistan'da Salgın Patlak Verdi! Zika Virüsü Yayılıyor

Hindistan'da ortaya çıkan Zika virüsü ekim ayından beri toplam 89 kişide görüldü. Yetkililer vatandaşları temiz olmaya davet etti.

09.11.2021-11:22 - (Son Güncelleme: 09.11.2021-11:22)

Son dakika gelen bilgilere göre, Hindistan'ın Uttar Pradeş bölgesinde 89 kişide Zika virüsü tespit edildi.

BBC'nin aktardığına göre, Kanbur bölgesinde doktor olarak çalışan Dr. Nepal Sing, Kanbur şehrinde Zika virüsünün artışa geçtiğini duyurdu. 17'si çocuk 89 kişinin Zika virüsüne yakalandığını ve durumlarının kritik olduğunu belirten Nepal Sing salgını kontrol altına almak için ekipler oluşturduklarını belirtti.

EYALET BAŞBAKANI HALKI UYARDI!

Uttar Pradesh eyaletinin Başbakanı Yogi Adityanath Zika virüsünün yayılmasını engelleyemediklerini belirtirken halkı temizlik şartlarını uygulamaya davet etti. İlk Zika virüsü vakasının 23 Ekim günü tespit edildiğini belirten Yogi vakaların o günden beri sürekli arttığını belirtti.

ZİKA VİRÜSÜ NEDİR?

Zika virüsü genellikle insanlara sirvisinekler ile bulaşır. Sivrisinek sokması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsüne, ilk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Zika virüsünün belirtileri ise şu şekilde; Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtiler gösteren hastalığın, özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal