Fransız Siyasetçiden Kan Donduran Açıklama, Mülteciler Donarak Ölebilir Sorun Yok!

Belarus, ülkesinde bulunan mültecileri Rusya'nın verdiği destek ile Avrupa Birliği ülkelerinin sınırlarına gönderiyor.

09.11.2021-09:30 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-13:49)

Fransız siyasetçi ve eski manken Julien Odoul, Avrupa'ya göçme arayışıyla Belarus'tan Polonya'ya geçmeye çalışan kişilerin, donarak ölmesinin Avrupa Birliği ülkelerine geçmelerinden iyi olduğunu söyledi.

Julien Odoul Fransız televizyonunda katıldığı bir programda, mülteciler hakkında çirkin yorumlarda bulunarak şu sözleri söyledi; "Bu sınırı kesinlikle açmamalıyız, birçoğu potansiyel tehlikeli olan bu göçmenleri kesinlikle almamalıyız."

GAZETECİ BU CEVAP KARŞISINDA ŞOK OLDU

Bu cevap karşısında şaşkına dönen gazeteci, "Yani donarak ölüme mi terk edelim?" sorusuna Odoul, "Aksi durumda Avrupa'nın bir göçmen istilasıyla karşı karşıya kalacağı" ifadeleriyle kendini savunmaya çalıştı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Polonya basınında yer alan haberlere göre, Polonya-Belarus sınırında mülteci krizi yaşanıyor. Belarus, Rusya'nın desteği ile mültecileri Polonya sınırına yönlendiriyor. Sınırda güvenlik önlemleri almaya başlayan Polonya hükümeti ise yaptığı açıklamada sınırların korunacağını ve geçmeye çalışan mültecilere orantısız müdahale yapılacağını açıkladı.

POLONYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BELARUSU UYARDI

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Piotr Wawrzyk yaptığı açıklamada Belarus'un sınır gerginliği çıkarmaya çalıştığını belirterek bu duruma cevap vereceklerini belirtti. Bakan Yardımcısı Piotr yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Belarus makamları sınırdaki durumu tırmandırmaya çalışıyor. Son günlerdeki gelişmeler, ölümle sonuçlanabilecek büyük bir olay yaratmak istediklerini gösteriyor. Muhtemelen zorla sınır geçişi planlanıyor. Polonyalı yetkililer duruma orantılı cevap verecek."

BELARUS SIĞINMACILARI ÜLKEDE BARINDIRMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko geçtiğimiz ya yaptığı açıklamada Belarus’un herhangi bir sığınmacıyı ülkesinde tutmak istemediğini ve olanların gönderilmeye çalıştığını açıklamıştı. Avrupa Birliği ülkelerine gitmek isteyen mültecilere kapının açık olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer vermişti; "Polonya, Litvanya, Letonya, Ukrayna ile sınırlarımızı kapatacağımızı ve Afganistan, İran, Irak, Libya, Suriye, Tunus’tan gelen mülteciler için ‘yerleşim yeri’ hale geleceğimizi düşünenler yanılıyorlar. Biz, hiç kimseyi tutmayacağız. Onlar bize gelmiyorlar, aydınlanmış, sıcak, rahat Avrupa’ya gidiyorlar."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal