İngiliz Basını: Özgürlüğün Sonu

İngiltere'de gazeteler, yeni tip coronavirüs salgının yayılmasının önüne geçebilmek için alınan kısmi sokağa çıkış yasağını "Özgürlüğün sonu" ve "Tecrit" başlıklarıyla verdi.

24.03.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-09:07) İngiliz Basını: Özgürlüğün Sonu

İngiliz gazetelerinin manşetinde, Başbakan Boris Johnson'ın sokağa çıkışa sınırlama getirilmesi ile marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmelerin kapatılması yönündeki önlemler yer aldı.

ÖZGÜRLÜĞÜN SONU

The Daily Telegraph, "Özgürlüğün sonu" başlığı altında ev halkı hariç 2 kişiden fazla toplantıların yasaklandığı, aksi halde ceza kesileceği, elzem ürün satışı yapmayan işletmelerin kapatılacağı belirtildi. Haberde, bilim insanlarının salgının bu hızla devam etmesi halinde hastanelerin çökebileceği uyarısında bulunduğuna dikkati çekildi.

EVDE KALIN BU ULUSAL BİR ACİL DURUM

The Guardian gazetesi, "Başbakan: Evde kalın, bu ulusal bir acil durum" manşetini attı. Haberde, halka ne yapacağına ilişkin belirsiz mesajlar vermekle suçlanan Johnson'ın yeni önlemleri uygulamaya koyduğu kaydedildi. Başbakan'ın halka kısıtlamalar getirdiği, polise yeni yetkiler verdiği vurgulanan haberde, hükümetin politikasında değişiklik yaptığına da işaret edildi.

TECRİT

The Daily Mail'in "Tecrit" başlığıyla verdiği haberinde "günlük hayat üzerinde şaşkınlık verici sınırlamalara gidildiğinin" altı çizildi. Haberde, zorunlu olmadıkça seyahat etmenin yasaklandığı, arkadaş ve akrabaların ziyaret edilemeyeceği, spor için yalnızca bir defa dışarı çıkılabileceği, kurallara uymayanlara ceza uygulanacağı ve tedbirler 3 hafta süreceği yazıldı.

EVDE KALMALISINIZ

The Times gazetesi de, "Evde kalmalısınız" manşetiyle yer verdiği haberde, Johnson'ın ulusal acil durum ilan ettiği ve tecrit kararı aldığı ifade edildi. Haberde, alınan yeni tedbirlere yer verildi.

Virüse bağışıklık kazanılması için virüsün kontrollü bir şekilde yayılması stratejisini benimseyen İngiliz hükumeti, eleştirilerin ve toplamda hayatını kaybeden kişi sayısının 277 bine çıkabileceğine ilişkin yorumlar sonrası bu anlayışını değiştirmek zorunda kalmıştı.

Yaşamını yitirenlerin sayısı artarken Johnson, pazar günü kalabalık bir şekilde dışarı çıkılması sonrası yaptığı açıklamada, karı tedbirleri uygulamaya koyabileceklerini kaydetmişti.

Dün akşam alınan yeni kararlar ise, halkın evden çıkmasına kısıtlama getirilirken, marketler ve eczaneler dışında tüm ticari işletmelerin kapatılması olmuştu.

İngiltere'de yeni tip coronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı 54 artarak dün 335'e yükselmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal