İnfial Ne Demek?

Özellikle eski metinlerde sıklıkla karşımıza çıkan infial kelimesi anlamı araştırılıyor. İnfial yaratmak olarak da kullanılan infial kelimesi ne anlama gelmektedir? İnfial ne demek? TDK infial ne manaya gelmektedir?

04.02.2021-15:11 - (Son Güncelleme: 04.02.2021-15:11) İnfial Ne Demek?

İnfial kelimesi günlük yaşamda karşımıza çıkan ancak herkes tarafından anlamı bilinemeyen sözcüklerden biridir. Peki infial ne demek? İnfial yaratmak, infiale kapılmak ve infial uyandırmak kavramları ne anlamda kullanılıyor? TDK infial ne demek?

İNFİAL NE DEMEK TDK?

İnfial Türkçede isim görevinde kullanılan eski sözcüklerden biridir. Dilimizde infial ile alakalı birden fazla kullanım bulunmaktadır. Bu kullanımlar arasından en yaygın olanı birine içerleme ve kızgınlık duymadır. Bununla birlikte herhangi bir durumdan etkilenme için de infial kelimesi kullanılabilmektedir. Felsefi yaklaşımlarda ise infial 'edilgi' manasına yer verilmektedir.

İNFİAL UYANDIRMAK İNFİALE KAPILMAK NE DEMEK TDK?

İnfial kavramı tek başına kullanılabildiği gibi infiale kapılmak veya infial uyandırmak şeklinde de kullanılabilmektedir. Peki bu şekilde kullanımları ile ne manaya gelmektedir? İnfiale kapılmak ne demek? İnfial uyandırmak nedir?

-İnfial: Birine gücenme, ona içerleme ya da kızgınlık duyma.

-İnfiale Kapılmak: Kızgınlık ve öfke duymak.

-İnfial Uyandırmak: Kızgınlığa yol açacak işler yapmak, öfke yaratmak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal