İnce Telli Saçların Kurtarıcısı Hindistan Cevizi Suyu

Bakıma en çok ihtiyaç duyan saç tiplerinin arasında ince telli saçlar ilk sırada yer alıyor. İnce telli saçların hem hacimsiz gözükmesi hem de kırılgan olması dolayısıyla bakım rutinlerinin aksatılmaması gerekiyor. İşte İnce telli saçlar için, hindistan cevizi suyu kullanımı.

18.02.2021-14:53 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-14:53) İnce Telli Saçların Kurtarıcısı Hindistan Cevizi Suyu

Bu saç tipi yağ kullanınca ağırlaşır ve  maske yapınca tutmaz, krem kullanınca da yağlanır. Dolayısıyla ince telli saçlara bakım yapmak için doğru rutini oturtmak ve bulmak zordur. Peki ince telli saçlara nasıl bakım yapılmalıdır?  Bakım konusunda oldukça faydalı olan yağlardan biri de hindistan cevizi yağıdır. İnce telli saçların hacim kazanması konusunda hindistan cevizi suyu da oldukça etkilidir. Peki hindistan cevizi suyu nasıl kullanılır sizler için derledik...

SAÇ DERİSİNİ BESLER

Hindistan cevizi suyu, bazı vitamin ve mineraller açısından zengindir, bu da onu doğal bir antioksidan kaynağı  yapar. Hindistan cevizi suyu, kafa derisindeki yağ oranını dengeler ve oldukça besleyicidir.

KEPEĞİ ÖNLER

Nemlendirme, kuru saç derisini önler, bu nedenle kepeği tedavi etmek ve önlemek için de kullanılabilir. Anti-oksidan özellikleri, pul pul döküntü yapan kafa derisinin toparlanmasına yardımcı olur.

NEM VE HACİM VERİR

Hindistan cevizi suyu, saçı ağırlaştırmadan nemlendirir. Su, saç teline derinlemesine nüfuz eder ve mükemmel bir şekilde nemlendirir. Su, yağın yumuşatıcı özelliklerine sahip değildir, ancak hidrasyon ve hacim garantilidir.

SAÇI AĞARLAŞTIRMADAN YUMUŞAKLIK VERİR

Saç üzerindeki nemlendiriciler etki ederken aynı zamanda da ince telli saçları ağırlaştırır: hindistan cevizi suyu ağırlaştırmadan ve ince telli saçları sönük ve yağlı göründürmeden doğal parlaklığını ve yumuşaklığını kazanmasını sağlar

SAÇ TELLERİNİ GÜÇLENDİRİR

Kuru ve ince saçlar genellikle kırılgan ve dökülmeye yatkındır. Kuruluk ve kırılganlık da saçların incelmesine neden olur. Hindistan cevizi suyu telleri nemlendirir, elastikiyetini arttırır ve kırılmalarını azaltır. Ayrıca, yeni saçların büyümesine de destek sağlar.

SAÇLARINIZ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU NASIL KULLANILIR?

Şeker veya yoğun yağ içermeyen hindistan cevizi suyunu seçmek önemlidir. Sadece organik su saçınıza maksimum fayda sağlamakla kalmaz aynı zamanda, şekillendirirken de yardımcı olur. Saçınızı şampuanladıktan sonra ekstra nem için hindistan cevizi suyu ile durulayabilirsiniz. Suyu başka bir ürün ile inceltmeden uygulayın ve ek olarak, şampuan veya saç kremine de ekleyebilirsiniz.

Hindistan cevizi suyundan nemlendirici sprey yapımı:

Bir bardak hindistan cevizi suyu ve bir bardak su karıştırılır ve ardından karışım sprey şişesine aktarılır. Bu spreyi taramadan veya saça şekil vermeden önce ıslak saça uygulayın. Şişede sakladığınız bakım suyunu gün içinde de belirli aralıklarla saç uçlarına ve ortalarına uygulayabilirsiniz. Bu aynı zamanda saçtaki elektriklendirmeye de çok iyi gelmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal