Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi sağladığı faydalar ile süper besin olarak adlandırılır. Özellikle Hindistan cevizi yağının faydaları saymak ile bitmiyor. Hindistan cevizi yağının faydaları nedir? Detaylar haberimizde...

05.02.2021-17:16 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-09:27)

Hindistan cevizi sağladığı faydalar ile süper besin olarak adlandırılır. Özellikle Hindistan cevizi yağının faydaları saymak ile bitmiyor. Bu süper besinin yağını birçok farklı şekilde değerlendirmek ve faydalı sonuçlar almak pek mümkün. Hindistan cevizi yağını öğünlerinize ekleyerek, cilt ve saç maskelerine ana faktör olarak katarak kullanabilirsiniz. Tropik meyvenin beyaz kısmından elde edilen bu yağın etkileri oldukça faydalı.

Hindistan cevizi yağı içeriğindeki orta zincirli yağ asitlerinden dolayı bu yağın faydaları oldukça önemli bir noktaya ulaştı. Bu asitler mikrop ve mantar karşıtı özelliklere sahip. Hindistan cevizi yağının kalp sağlığına çok iyi geldiği bilinmektedir. Hindistan cevizi yağı böbrek fonksiyonlarına da çok sayıda yarar sağlamaktadır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SAF OLMALI!

Hindistan cevizi yağının saf sızma hali en saf ve işlenmemiş formu olduğundan yararları çok daha fazla neredeyse hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Uzmanlar Hindistan cevizi yağı alırken saf olmasına dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.


- Hindistan cevizi yağı, kan basıncı dengesini sağlamak için masaj esnalarında çokça kullanılıyor. Bu yağ kas ağrısı, eklem ağrısı gibi sorunların çözümüne destek olur.  Aynı zamanda masaj süresi boyunca vücudun yağı hapsetmesi ile tende yumuşama ve nemlenme gerçekleşir.

- Yemekler yemeden önce bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı tüketirseniz iştahınız kapanır ve tüketim miktarınız önemli ölçüde azalır.

- Troid bezinin düzenli çalışmasına katkı sağlar.

- Mideye iyi geldiği için reflü başlangıcında olan kişilere tavsiye edilir.

- Karaciğeri korur, güçlendirir.

- Bağırsaklarda koruma sağlar.

- Sedef, mantar ve egzama gibi hastalıkların oluşmasını Hindistan cevizi yağı ile sonlandırabilirsiniz.

- Cildi koruyan yapısından dolayı bu yağ bakteri ve mikrop artışını önler.

- Hindistan cevizi yağının özellikle de hamilelik döneminde oluşan çatlara iyi geldiği bu çatlakları onardığı bilinmektedir.

- Akne oluşumunu engeller.

HİNDİSTAN CEVİZİ MASKELERİ

Saç bakımı için;

- 1 su bardağı sıcak su

- 1 fincan saf Hindistan cevizi yağı

- Saç bonesi

- 1 adet kase


Uygulanışı: Hindistan cevizi yağını sürülebilir kıvama getirmek için bir kaseye bir bardak sıcak su ekleyerek yağı bu kasenin içine koyun. Sıcak suyun etkisiyle yağ eriyecek ve sürülebilir kıvama ulaşacaktır. Sonrasında Hindistan cevizi yağını saç derisi başta olmak üzere hafifçe masaj yaparak tüm saça uygulayın. Maskeyi uygularken dikkat etmeniz önemli noktalardan biri saçın asla çok ıslak olmamasıdır. Hindistan cevizi yağını eşit miktarda dağıtabilmek için saça uygulama esnasında tarayın. Sürme işlemi sonrasında saçınıza bir saç bonesi takın ve en az 35 dakika bekletin. Eğer tercih ederseniz maskenin daha etkili olması adına bu şekilde bir gece uyuyabilirsiniz. Çünkü Hindistan cevizi yağı saçta ne kadar uzun süre bekletilirse etkisi bir o kadar fazla ve kalıcı olur. Son işlem olarak saçınızı ılık su ile maske hiç kalmayacak şekilde arındırın.

Cilt bakımı için;

- 2 tatlı kaşığı kadar bal,

- 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı,

- Yarım çay kaşığı limon suyu.

Uygulanışı: Malzemelerin hepsini bir kap içerisinde karıştırın. Ardından temiz cilde kalın bir tabaka şeklinde sürülmelidir. 10 dakika boyunca beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. Bu maske cildinizin hem canlılık kazanmasına hem de nemlendirilmesine katkı sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal