IMF'den Coronavirüsün Ekonomik Etkilerine Karşı Likidite Hattı

IMF Başkanı Georgieva, coronavirüs pandemisinin ekonomiye yansımalarıyla mücadelede, Kısa Vadeli Likidite Hattı'nın oluşturulduğunu açıkladı.

16.04.2020-08:46 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-08:45) IMF'den Coronavirüsün Ekonomik Etkilerine Karşı Likidite Hattı
IMF Başkanı Georgieva, coronavirüs pandemisinin ekonomiye yansımalarıyla mücadelede, Kısa Vadeli Likidite Hattı'nın oluşturulduğunu açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, covid-19 pandemisinin ekonomiye yansımalarıyla mücadelede, küresel finansal güvenlik ağını daha da kuvvetlendirmek için Kısa Vadeli Likidite Hattı'nın (SLL) oluşturulduğunu açıkladı.

IMF Başkanı Georgieva, açıklamasında, bahsedilen hattın kısa süreli ödemeler dengesi desteğine ihtiyacı olan mensup ülkeler için öneminden bahsetti.

Georgieva, "Yönetim kurulumuz, fonun Covid-19'a yönelik müdahalelerinin bir parçası olarak, küresel finansal güvenlik ağını daha da güçlendirmek için Kısa Vadeli Likidite Hattı'nın kurulmasını bugün onayladı." dedi.

Kısa Vadeli Likidite Hattı'nın kotanın % 145'ine kadar dönen erişim sağlayacağını ifade eden Georgieva, hattın ülkelerin likidite tamponlarını kuvvetlendireceğini ve likidite baskılarını idare etmesine yardımcı olacağını belirtti.

Georgieva, bahsedilen hattın IMF'nin araç setindeki önemli bir boşluğu kapatacağını ve kaynakların oldukça verimli bir şekilde tahsis edilmesini kolaylaştıracağını belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal