İlk evim kredi kampanyası ne zaman başlayacak? 2024 ilk evim kredi kampanyası başvuru şartları neler?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ilk evim kredisi kampanyası hakkındaki gelişmeleri takip ediyor. İlk evim kredi kampanyası başvuru tarihi ve şartları araştırılıyor. Peki İlk evim kredi kampanyası ne zaman başlayacak? 2024 ilk evim kredi kampanyası başvuru şartları neler? İşte detaylar…

23.01.2024-12:47 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-12:47)

İlk kez ev sahibi olacaklar için hayata geçirilmesi planlanan ilk evim kredisi kampanyasının detayları merak ediliyor. Hükümetin yüzde 1,20 faiz oranı ve 15 yıla varan vade seçenekleriyle başlatacağı tahmin edilen ilk evim kredisi için başvuruların hangi tarihte başlayacağı merak konusu oldu. Peki İlk evim kredi kampanyası ne zaman başlayacak? 2024 ilk evim kredi kampanyası başvuru şartları neler? 

İlk evim kredi kampanyası ne zaman başlayacak? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamada ilk evim kredisi kampanyası hakkında şu ifadelere yer vermişti:

"Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.

Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor."

İlk Evim Kredi

İlk evim kredisi başvuru tarihi henüz açıklanmadı.

İlk evim konut kredi kampanyası detayları

Kira ve konut fiyatlarındaki artışın enflasyona olan olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla, konut arzını artırmaya yönelik uygulamalar hayata geçirilecek. Kamu tarafından uygun koşullarda sağlanacak konut kredileri, ilk kez konut edinimini destekleyecek şekilde kullanılacak. Bu destek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı ve belirli standartlara sahip yeni projelere yönlendirilecek. Ayrıca, ilk kez konut edinimini destekleyen uygulamalar, dar ve orta gelirli bireylerin uygun fiyatlı konutlara erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan projelerle hayata geçirilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal