Hepsiburada ve TÜRKONFED deprem bölgesini unutmadı!

İş dünyasını harekete geçirerek, bölgesel kalkınmayı hedefleyen proje Hepsiburada ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)’den geldi. 6 Şubat depremi sonrası, depremzede işletmelerin ihtiyaçlarını gidermek için özel bir protokol imzalandı.

23.01.2024-12:41 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-12:41)

İmzalanan bu protokol ile deprem bölgesini tekrardan kalkındırmayı hedeflediklerini açıklayan Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez tarafından protokolün imzaları atıldı. Yapılan bu iş birlik sayesinde mağdur depremzedelere çeşitli fırsatlar sunulacak.

3 milyar liralık ticaret hacmi

Üst Yöneticisi Gökçetekin, TÜRKONFED ile yapılan bu ortaklık ticari, teknolojik ve lojistik kabiliyetleriyle bölgedeki KOBİ'lerin, esnafın ve işletmelerin yanında olarak desteklemeye devam edeceklerini açıkladı. Deprem bölgesi için kalıcı refah bir alan sağlamak için "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programını başlattıklarını belirten Gökçetekin, "Hepsiburada olarak deprem bölgesine uzun vadeli destek sağlamayı ve bölgede uzun vadeli refahın tesisini önemli buluyoruz. Programın ilk 9 ayında bölgedeki KOBİ ve esnaf, Hepsiburada üzerinden yaklaşık 3 milyar liralık ticaret hacmine ulaştı’’ şeklinde konuştu.

2 bin 400 işletmeye destek

Hepsiburada deprem bölgesi

Deprem bölgesinde 2 bin 400 yeni işletmenin destekleriyle kalkındıklarını açıklayan Gökçetekin, "Programla girişimci kadın ve kadın kooperatifleri için özel destekler vermeye de devam ediyoruz. Bölgeden 3 bin 172 girişimci kadın ile kadın kooperatifinin 9 ayda gerçekleşen ticaret hacmi 174 milyon liraya ulaştı. Umuyoruz ki TÜRKONFED ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği, bölgenin ekonomik olarak kalkındırılmasında önemli bir adım olacak. Tüm ticari, teknolojik ve lojistik kabiliyetlerimizle bölgedeki KOBİ'lerin, esnafın ve işletmelerin yanındayız ve bu protokolle bölgede yaratmayı hedeflediğimiz etkiyi daha da artıracağız."

100 bin liraya kadar bakiye desteği

Önemli bir dayanışma ruhu ile hayata geçirdikleri KASABA adı verdikleri yaşam merkeziyle birlikte küçük sanayi ve tarım işletmeleri ile entegre ederek önemli adımlar attıklarını belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, ‘‘Protokol kapsamında, TÜRKONFED deprem bölgesi üyelerine öncelikli destek hattı sunulurken, Hepsiburada üzerinden gerçekleştirilecek satışlardan alınan komisyonlarda ilk 3 ay altın ve ziynet kategorisi hariç tüm kategorilerde 100 bin lira ciroya kadar yüzde 50 komisyon indirimi sağlanacak. Ayrıca, deprem bölgesinde faaliyet gösteren ve Hepsiburada platformu üzerinde yeni mağaza açacak TÜRKONFED üyelerine 100 bin liraya kadar bakiye desteği verilecek’’ dedi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal