İletişim Başkanı: Küresel Krizlerin Yeni Çözüm Yollarına İhtiyacı Var

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, terörden insani meselelere, iklim değişikliğinden Kovid-19'a kadar küresel krizleri değerlendirdi.

19.10.2021-13:34 - (Son Güncelleme: 19.10.2021-14:14) İletişim Başkanı: Küresel Krizlerin Yeni Çözüm Yollarına İhtiyacı Var

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  "Güç ve Paradoks: 21. Yüzyılda Büyük Stratejiyi Anlamak" temasıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen "TRT World Forum 2021"e video ile mesaj yolladı.

Koronavirüs pandemisini Soğuk Savaştan sonraki en zorlu zamanlar olarak yorumlayan Fahrettin Altun, 2020 yılında çoğu sorunun çözüme kavuşamadığını vurguladı. Altun sözlerini şu şekilde devam etti; Ayrıca bir reform sürecinin olmaması, uluslararası kurumları büyük küresel krizlerin üstesinden gelmede zayıf ve hazırlıksız bıraktı. Sadece Birleşmiş Milletler (BM) değil, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de dahil olmak üzere uzman kurumların, küresel bir krizi çözemediği kanıtlandı. algın başladığında uluslararası iş birliği fikrinin en düşük noktasında bulunduğuna işaret eden Altun, "Her ülke tek taraflı hareket etmeyi tercih etti. Tıbbi ekipman söz konusu olduğunda korumacılık yöntemini izledi ve krize müşterek yanıt verecek bir çerçeve geliştiremedi. Ayrıca Kovid-19 krizi, dünyadaki mevcut eşitsizliklerin sadece az gelişmiş ülkeler için değil, tüm dünya için büyük bir tehdit olduğunu da gösterdi. Kaynakların ve ekipmanların adil dağıtımı olmadan mevcut salgının sona ermeyeceği anlaşıldı."


KÜRESEL SORUNLARIN YENİ ÇÖZÜMLERE İHTİYACI VAR

Her ülkenin farklı dış politikası, yakın ve uzak dönem planları olduğunu belirten Fahrettin Altun, küresel krizlerin güvenlik risklerine ek olarak, insani zorluklarla birlikte ekonomik ve sosyal sorunlara neden olabileceğini belirtti.


TÜRKİYE SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Türkiye'nin küresel sistemdeki sorunlara karşı hukuk yoluyla çözüm ürettiğini aktaran Fahrettin Altun açıklamasına şu açıklamalarla devam etti;

 "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, dış politika stratejimizi sadece acil güvenlik kaygılarımıza değil, bölgesel ve küresel sorunlara da çözüm üretecek şekilde revize ettik. Yakın çevremizdeki çatışmaların çözümünü dış politikamız için önemli bir öncelik haline getirdik. Türk dış politika yapıcıları Suriye, Libya ve Irak'taki çatışmaları çözmek için farklı girişimlerde bulundular. Ayrıca Doğu Akdeniz ve Azerbaycan-Ermenistan ihtilafı da dahil olmak üzere bütün kriz alanlarında ilgili tarafları diyalog ve yapıcı diplomasiye katılmaya davet ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkelere bu alanlardaki anlaşmazlıkları müzakere etmek ve çözmek için uluslararası konferanslar gerçekleştirme çağrısında bulundu."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal